Laguna Residence: se mişcă piaţa imobiliară sau se acoperă falimentul?

laguna
laguna

Grupul spaniol Gea 21 a anunţat că a obţinut o finanţare de peste 10 milioane euro de la o bancă spaniolă pentru complexul rezidenţial Laguna Residence din apropierea Lacului Tei din Bucureşti, potrivit Mediafax. Primele locuinţe din totalul de 500 vor fi livrate la sfârşitul anului sau începutul lui 2011. În comunicatul dezvoltatorului  nu se specifică numele băncii finanţatoare. Reprezentanţii Gea 21 susţin că finanţarea obţinută garantează că prima fază a ansamblului rezidenţial - cinci blocuri totalizând 140 de apartamente, va fi finalizată la termenul stabilit, respectiv sfârşitul anului 2010 sau începutul anului 2011.

Laguna Residence, iniţiat în anul 2007 împreună cu Grupo Prasa,  a fost în centrul unui mare scandal declanşat de sute de persoane care au investit în apartamente şi nu au intrat în posesia lor. Evenimentul Zilei scria acum trei luni că investitorii au fost păgubiţi cu 5 milioane de euro: " Deşi la sfarsitul acestei luni constructorul spaniol Gea Prasa International ar fi trebuit sa predea la cheie locuinţele, lucrările sunt abia la jumătate", arăta EvZ.

Capital spunea în luna mai a acestuia an că " primii clienţi au obţinut în instanţă executarea silită a complexului, în martie. GEA Prasa International Construct a găsit însă soluţia pentru ca licitaţia să fie suspendată – a convins un client să preia contractul celor nemulţumiţi şi să le achite acestora avansul. Noul proprietar este firma Imoplaza Solutions, care achiziţionează locuinţe în diferite complexuri rezidenţiale. Până acum aceasta deţine peste 500 de apartamente în Bucureşti şi alte 170  în Timişoara".În timp ce se judecă atât cu furnizori,  cât şi cu clienţi nemulţumiţi, reprezentanţii GEA Prasa International Construct au vândut activele şi pasivele către o nouă companie cu acţionariat spaniol, GEA International Development, înfiinţată în martie 2010, mai scria Capital .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel