La spital după botez. 13 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

 foto ilustrativ
foto ilustrativ

13 persoane au ajuns la spital cu simtpome de toxinfecţie alimentară după ce au mers la un botez

De la botez... la spital. Li s-a întâmplat unui număr de 13 meseni care au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au participat, duminică, la un botez în localitatea Lemniu. 

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, a precizat joi, pentru AGERPRES, că primele 12 persoane cu simptome precum vărsături, scaune diareice, febră, dureri abdominale au ajuns la spital marţi, ultima fiind internată joi. 

Pacienţii au avut vărsături, scaune diareice, febră, dureri abdominale

"Colegii mei de la supraveghere au fost marţi la secţia de Boli Infecţioase. Iniţial, au ajuns la Spitalul Judeţean 12 persoane, din care miercuri la prânz mai erau internate cinci, iar azi s-a mai internat o persoană. Evoluţia lor este una bună, fără probleme şi fără să fie afectată grav starea de sănătate. Pacienţii au avut vărsături, scaune diareice, febră, dureri abdominale", a declarat Ligia Marincaş. 

[citeste si]

Potrivit acesteia, după simptomatologia clinică şi experienţa clinicienilor, poate fi vorba de o infecţie bacteriană cu Salmonella, infecţie ce poate apărea şi din manipularea alimentelor, chiar dacă preparatele sunt necontaminate, mai ales că a fost vorba de alimente care nu prezintă risc ridicat de toxiinfecţie alimentară. 

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj, Mircea Martin, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, că deşi nu poate fi acuzată de producerea toxiinfecţiei alimentare, firma care a furnizat alimentele a fost amendată şi i s-a supendat activitatea. Acesta a adăugat că există persoane şi din alte judeţe care au participat la botez şi prezintă probleme medicale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel