Kovesi, vot LIBE. Lucian Bolcaș, prima reacție: Să nu uităm că… EXCLUSIV

Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

Avocatul Lucian Bolcaș a oferit o primă reacție pentru DCNews după ce, miercuri, Laura Codruța Kovesi a câştigat susţinerea Comisiei LIBE pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

Laura Codruţa Kovesi, fosta șefă a DNA, a primit cele mai multe voturi în comisia LIBE, respectiv 26. Jean-François Bohnert, nominalizat de Franţa, a primit 22 de voturi, iar Andres Ritter (Germania), un vot. De precizat că a existat şi un vot alb, neatribuit unui candidat.

Contactat de redactorii DCNews, Lucian Bolcaș a declarat: „Comisia LIBE este cea care se ocupă și de drepturi și de libertăți. Să nu uităm că Franța, nu numai în mod tradițional și prin păstrarea acestei strategii, este patria drepturilor și libertăților omului, așa cum Anglia este patria democrației instituționalizate. Nu mă miră acest vot, care a avut un caracter pur politic".

„S-ar părea că, la ora actuală, UE nu este preocupată de aspectul juridic, al calității juridice, al integrității juridice, ci este preocupată de existența unor oameni care să le servească necondiționat interesele, iar doamna Kovesi s-a dovedit că poate să servească necondiționat interesele oricui o folosește. Și, în același timp, nu este interesată (n.r. UE) de oameni cu calificare juridică superioară.

Să nu uităm că acest Parchet European nu este, totuși, CEDO, unde există juriști de marcă. E vorba de un parchet eminamente politic, votul dat politic definește și Parchetul care va fi unul politic, în slujba unor interese ce se impun în acel moment", a spus Lucian Bolcaș pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel