EXCLUSIV  Orban, explicații: Cum i-a adus victoria lui Kovesi în PE. ”Se știe foarte clar”

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban a explicat, miercuri, pentru DCNews, mesajul dat de PNL conform căruia a reușit să influențeze în PPE votul cu privire la fostul procuror-șef al DNA.

Ludovic Orban a explicat ce a făcut Partidul Național Liberal pentru a influența PPE să voteze în favoarea Laurei Codruța Kovesi. Președintele PNL susține că această influență a constat într-o susținere a candidatului, "prezentând cariera candidatului, prezentând realizările care există pentru candidat și dând informații corecte, informații favorabile despre candidatul român".

Citește și: Vot Kovesi, fără precedent pentru Germania. Cătălin Ivan: Nu s-a mai întâmplat niciodată. Ordin de la Berlin

"A contat foarte mult"

"De altfel, se știe foarte clar că Partidul Popular European a luat decizia de a o susține pe doamna Kovesi. Partidul Popular European este cea mai puternică formațiune politică de la nivel european și a contat foarte mult faptul că am reușit să ne convingem partenerii că doamna Kovesi, candidatul român, este un candidat bun, lucru care de altfel a fost confirmat și de evaluarea făcută de juriul desemnat de Comisia Europeană care a clasat-o pe doamna Kovesi pe primul loc", a mai spus Ludovic Orban.

Președintele Partidului Național Liberal susține că alegerea Laurei Codruța Kovesi este în beneficiul României. "Este șansa ca un candidat român să ocupe o poziție de prestigiu la nivel european pe care trebuie să o fructificăm pentru că va fi în beneficiul României ca să putem ocupa această poziție care cu siguranță va îmbunătăți percepția asupra României și va crește prestigiul țării", a mai spus Orban. 

Citește și: Kovesi, locomotiva PNL? Cum se lipește partidul condus de Orban de votul din PE

ordonanta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel