Kovesi, susținută de binomul germano-rus. Chirieac, explicație: Mă înspăimântă ce vrea să facă Germania!

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat de ce crede că Laura Codruța Kovesi ar fi sprijinită de binomul germano-rus și ce înseamnă această "alianță".

"Să n-ai nicio îndoială că votul din Parlamentul European a fost influenţat în cea mai mare parte de Germania şi de aliaţii lor. Votul ca atare şi ce i s-a întâmplat României a fost susţinut de Germania şi Olanda. Germania nu a vrut să intervină direct şi a pus Olanda în faţă. Domnul Timmermans este un exemplu foarte bun. Domnul acela candidat, Weber, care trebuie să îi ia locul lui Juncker, este tot german. Şi toţi au aceeaşi poziţie faţă de România, inclusiv parlamentarii mai micuţi, mai puţin importanţi, dar pe care noi îi facem mari", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

Binomul germano-rus

"Nu este şocant că Germania este aşa cum este. Ceea ce este noutate şi a devenit o dovadă este binomul germano-rus. Îi spun aşa, după ce s-a bătut palma pentru Nord Stream 2, a doua conductă de gaz prin Marea Baltică. Germania devine un mare exportator de gaz, din Germania pleacă conductele. Europa Centrală şi de Est au majorat de patru ori importul de gaz lichefiat de Statele Unite fiindcă Donald Trump le-a spus germanilor, în față: "Păi noi vă apărăm şi voi daţi banii ruşilor? Avem noi gaz lichefiat, luaţi-l de la noi". Germania a spus "Nu!". Şi eu mă gândesc că, nu acum, putem avea cât de cât o privire de ansamblu. Tot războiul româno-român, care s-a desfăşurat în anii aceştia cumpliţi în ţara noastră, a dus la areatizarea centrelor de putere din această ţară, elita politică, economică, financiară, culturală, medicală. Domnule, să îi faci dosar profesorului Lascăr, lui Irinel Popescu! Doamne, Dumnezeule mare! Ce să mai vorbim? La un moment dat, erau și vreo 18 rectori urmăriţi penal, în România. Așadar, inclusiv elita universitară. Nu în ultimul rând, capitalul românesc a fost dezmembrat, cea mai mare parte, prin anchetele acelea, sechestre", a mai explicat Bogdan Chirieac.

Vezi și:  Kovesi, revenire în România. Chirieac: Asta e realitatea. Kovesi are dreptate

"Ce vrea să facă Germania mă înspăimântă!"

"Cine are interes ca România să fie atât de slabă - România care este santinela avansată a lumii occidentale la graniţa cu maica Rusie? Acum, în Republica Moldova, duminica trecută, Rusia provoacă federalizarea, ca experiment pentru a-l continua apoi în Ucraina, în toate teritoriile ocupate - se federalizează şi Ucraina. Mă îndoiesc că lucrul acesta se face fără acordul tacit al Germaniei. Pe de-o parte, eu îţi dau mult gaz, de miliarde, pe de altă parte, fac astfel de jocuri strategice. Ce vrea să facă Germania mă înspăimântă! Europa Centrală s-a opus proiectului care a devastat România. Premierul bulgar a spus: "Nu avem nevoie de DNA. Corupţi sunt românii, nu noi", el fiind în PPE şi ucigând oameni pe stradă. Prietenul lor, Viktor Orban, a spus foarte clar, acum doi ani: "Refuz să transform Ungaria în România!", a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Vezi și: Radu Tudor, mesaj pentru Teodorovici: Asumați-vă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel