Kovesi și cele 7 interdicții. Sergiu Andon, aspect important dezvăluit: Atenție

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Procurorii de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au anunţat că Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, având şapte interdicţii. Avocatul Sergiu Andon a făcut o serie de precizări importante.

Pe durata controlului judiciar, Laura Codruța Kovesi trebuie să respecte mai multe obligaţii:

Să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată.

Să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie cu privire la schimbarea locuinţei.

Să se prezinte la DGPMB - Poliţia de Sector, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată.

Să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului de caz.

Să nu desfăşoare activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dată fiind situaţia de fapt care face obiectul urmăririi penale şi funcţia în exercitarea căreia a comis faptele penale.

Să nu deţină, să nu folosească, să nu poarte arme, să nu ia legătura cu mai multe persoane şi martori.

Să nu intre în legătură cu mass-media cu privire la faptele pentru care se efectuează urmărirea penală în cauză.

Andon, precizări importante

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, în emisiunea „Esențial", Sergiu Andon, avocat, a spus: „Să fie clar: primele trei din cele șapte reprezintă însuși conținutul măsurii. Acelea sunt obligatorii, vin automat. Interesant de urmărit sunt celelalte patru, care sunt opționale dintr-un set de 11. Deci, dacă vrem să căutăm sensul, ne uităm în cele patru".

„Toate organele vizate sunt obligate să și urmărească, nu să aștepte încălcarea măsurii. Să verifice periodic. Există tendința să credem că toată măsura aceasta se reduce la vizita săptămânală – sau poate fi dispusă și mai frecvent – la secția de Poliție. Semnarea condicii e cea mai simplă de monitorizat. Dar monitorizarea trebuie să fie permanentă. Și obligația acestor organe să anunțe procurorul de caz în situația încălcării este fermă", a mai spus acesta la Antena 3.

„Atenție, încă ceva important: măsurile, după evoluția cazului și comportamentului, pot fi restrânse. Deci nu sunt încimentate", a adăugat Sergiu Andon.

Amintim că, vineri dimineaţa, Laura Codruța Kovesi s-a prezentat la Secţia 18, unde a aflat zilele în care trebuie să se prezinte la Poliţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel