Kovesi, răspuns privind intrarea în politică

Foto AGERPRES / EPA
Foto AGERPRES / EPA

Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al DNA şi candidat pentru funcţia de procuror şef european a pus capăt speculaţiilor privind intrarea sa în politică. Mai multe zvonuri o dădeau pe Laura Kovesi ca potenţial candidat la alegerile prezidenţiale din partea USR. 

„Singura candidatură pentru care sunt înscrisă este cea pentru procuror-șef european. Nu am intenţia de a pleca din magistratură”, a declarat Kovesi pentru Europa Liberă. 

Săptămâna trecută, Kelemen Hunor, liderul UDMR, partidul care a susținut în Parlament coaliția PSD-ALDE, a spus într-un interviu că Laura Codruța Kovesi va candida pentru USR la scrutinul prezidențial. „Sigur că va candida. Că de doi ani de zile se pregăteşte, se construieşte imaginea lui Kovesi,” afirma, în ajunul alegerilor, liderul UDMR-ului.

Kovesi este susținută de Parlamentul European pentru postul de procuror-șef EPPO, în ciuda opoziției Guvernului României. Cu toate aceste, procedura de negociere politică a acestui post, între Parlamentul European, care o susține pe Kovesi, și Consiliul European, unde majoritatea merge pe mâna procurorului francez Jean-Francois Bohnert, s-a împotmolit, fără să se ajungă la un rezultat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel