Kovesi, procuror-șef european. Iohannis, despre intervenția lui Cioloș la Macron: Se agață de ea!

Klaus Iohannis a avut o declaraţie scurtă la adresa lui Dacian Cioloș, după ce acesta a afirmat că va discuta cu Emmanuel Macron ca Franţa să o sprijine pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

"Fiind o temă de mare vizibilitate, tot felul de politicieni se agaţă de ea. Dar, dacă contribuie la reuşită, este bine", a declarat Klaus Iohannis.

"Eu am susţinut-o din capul locului"

"Să vă spun ceva şi cu poziţia de procuror-țef european. Eu am susţinut-o din capul locului şi i l-am spus şi ei şi mai multor conducători relevanţi din politica europeană. Acest lucru se ştie în Europa: eu o susţin pe doamna Kovesi. Însă această poziţie nu este una care intră în negocieri cu comisarii, vicepreşedinţii. Este un capitol separat şi am speranţa că acest post se poate aloca doamnei Kovesi. Ar fi un rezultat foarte bun, pe care mi-l doresc. Are şanse bune, dar garantat nu este", a declarat Klaus Iohannis.

Vezi și: Președintele Klaus Iohannis, declarații la Palatul Cotroceni

Cioloș, discuție cu Macron

Liderul grupului Înnoim Europa Dacian Cioloș a anunțat, vineri, că a discutat cu președintele francez Emmanuel Macron și a convenit cu acesta să reia procedura nominalizării șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul dat de Parlamentul European Laurei Codruța Kovesi pentru funcție.

„Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruța Kovesi l-a obținut în Parlamentul European", a scris Dacian Cioloș, la vremea respectivă, pe Facebook.

Nici premierul Viorica Dăncilă nu a exclus susținerea Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european. Președintele PSD a declarat, la Galați, că o decizie în acest sens va fi luată în forurile statutare ale partidului.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, este favorit pentru șefia Parchetului Național Financiar din Franța, corespondentul DNA, relatează postul de televiziune TV5Monde. În cazul în care Jean-François Bohnert va fi numit în funcția de șef al Parchetului Național Financiar, Laura Codruța Kovesi va deveni singurul candidat pentru funcția de procuror-șef în cadrul Parchetului European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel