Kovesi, procuror-șef european sau inculpat? Chirieac: Nu mai e un secret pentru nimeni

Laura Codruța Kovesi este în fața unei situații extrem de complicate în condițiile încercării sale de a ocupa funcția de procuror-șef european, având de făcut față acuzațiilor din dosarul care este deschis pe numele ei la SIIJ.

Între timp, reîntoarsă în țară, după audierile din comisia LIBE, Kovesi a dat un interviu în care a povestit tot felul de amintiri din viața personală și a participat la protestul magistraților. Ceea ce va urma pentru fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție este încă un subiect de analizat, lucru pe care l-a făcut Bogdan Chirieac, sâmbătă seara, în platoul România Tv.

”Cred că nu mai este un secret pentru nimeni. Pe de o parte, cred că între Franța și Germania negocierea a fost ca procurorul general european să fie domnul acela poliglot, foarte cult, Jean-François Bohnert (Franța), cel care a luat 50 de puncte în comisie. În Parlamentul European, cineva, probabil Germania, nu și-a mai respectat cuvântul și a schimbat lucrurile. Acum, în continuare, lucrurile se joacă. Nu e deloc clar cine va fi. Se joacă între doamna Kovesi și domnul Bohnert”, a spus analistul.

Kovesi și Cioloș, două săbii într-o teacă?

Legat de posibilitatea, văzută de susținătorii ei, ca Laura Codruța Kovesi să intre în lupta politică, în special în cursa pentru Cotroceni, Chirieac a remarcat:

”Prima condiție pentru un candidat la prezidențiale, și în general pentru un candidat politic, dar mai ales la prezidențiale, este să umanizezi personajul. Este prima condiție, să știți. Și astăzi s-a întâmplat, în presa prietenoasă. Dacă vă uitați cu atenție, doamna Kovesi nu merge decât la presa prietenă. Deci, toată presa care i-a fost alături, chiar dacă e de rating mic nu e o problemă, fiindcă este preluată. Presa de mare tiraj, de mare audiență, va prelua astfel de ziceri. Deci, efectul este garantat. Poți să apari la o chestiune cât de mică, ea este împrăștiată în toată țara. Lucrul acesta îmi dovedește că, probabil, dacă doamna Kovesi nu va fi aleasă procuror general european va ținti... cel mai sus!” a precizat Chirieac.

Problema este că nu intră două săbii într-o teacă: și domnul Cioloș și doamna Kovesi. Pentru că, pentru prezidențiale îți trebuie un vehicul politic. Vehiculul politic este USR-PLUS care, în mod normal, la europarlamentare o să fie pe locul doi, după PSD și înaintea PNL”, a mai comentat analistul Bogdan Chirieac.

Citește și: Primarul Tudorache: "Investițiile sunt blocate". Chirieac:" Vă dau o veste cumplită"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel