EXCLUSIV  Kovesi, procuror european. Nicolai: În toamnă am putea avea negocierile

Europarlamentarul Norica Nicolai a făcut precizări, în direct, la DCNews, cu privire la procedura de alegere a noului procuror european și când ar putea avea loc negocierile de la Bruxelles. 

”Parlamentul va decide cine negociază în numele lui cu Consiliul după care va trebui stabilită totuși o mică procedură. Negociatorul ar putea fi președintele comisiei LIBE și ar fi o soluție pentru că este britanic. Nu are niciun interes în cauză. Noi am spus foarte clar să nu negocieze niciun german, niciun francez și niciun român. Are sens pentru că noi suntem părți implicate în interese și atunci eu aș prefera să negocieze oameni care se bucură de o bună reputație. Eu nu aș pune un negociator care este parte a acestui proces de mecanizare. 

Consiliul a stabilit viitoarele trei președinții, Finalnda, Croația și Portugalia, și cred că a făcut bine pentru că toate cele trei vor negocia în numele Consiliului. Asta obligă Parlamentul, în opinia mea, să aibă și el trei negociatori. Nu poți da un mandat doar unei singure persoane și va fi o dispută pe data de șapte. Sper să se lămurească, dar nu sunt foarte sigură”, a declarat Norica Nicolai, în direct la DC News. 

Ce se întâmplă pe data de 7 martie

”Tot pe șapte se va stabili negociatorul, tot din partea Parlamentului, după care se va stabili o procedură de negociere. Pentru că în astfel de situații noi nu avem model. Știți cât de standardizată este Uniunea Europeană și instituțiile. Noi toți lucrăm după niște reguli, ori aici nu avem reguli. 

Sunt negocieri pe legislație, pe procedura uzuală pentru noi care durează luni de zile. În toamnă probabil vom avea instituțiile în funcție, și Comisie și Parlament, și va trebui să începem”, a mai spus Norica Nicolai.

Vezi și: 

Decizie ÎCCJ, Udrea-Andronic. Bolcaș: Să se spele pe cap cu ei

Norica Nicolai (ALDE), interviul momentului. Declarațiile explozive, la DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel