Kovesi procuror european - articol DEVASTATOR în The Telegraph. E doar începutul

Cotidianul britanic The Telegraph condamna numirea Laurei Kovesi la sefia Parchetului UE, într-un articol exploziv, ce poate fi baza pentru un val de contestări europene.

Încep să apară primele reacții dure împotriva numirii procuroarei Laura Kovesi la șefia viitorului Parchet European, după ce The Tekegraph, citând luju.ro , face o analiză extrem de critică a acestei mutări politice. Conform sursei citate, numire a avut în spate înalte aranjamente politice între șefi de stat, care nu au ținut cont de criteriile profesionale aferente unei asemenea funcțîi, și nici de faptul că Guvernul României nu a susținut această numire, ba dimpotrivă, a sesizat că o persoană cu rezultatele profesionale deplorabile ale lui Kovesi nu poate ocupă o asemenea demnitate.

Publicăm în continuare un fragment relevant din analiză publicată de The Telegraph, care s-a bazat inclusiv pe analiza articolelor publicate de Lumea Justiției referitoare la inventarul achitărilor încasate de DNA sub domnia Laurei Kovesi:

"...De departe, cea mai controversată alegere a fost confirmarea recentă a Laurei Codruța Kovesi în calitate de procuror șef al UE. Hotărâtă să aibe cel mai rău posibil candidat care să îndeplinească acest rol, UE s-a asigurat că procurorul rău famat, a trecut rapid prin cadrul procesului, renunțând la propriile sale reguli prin care, titularul unui astfel de birou important trebuie să aibe 'standarde etice înalte și integritate personală' și ignorând pledoariile guvernului ales al României, care o concediase că șef al Direcției Naționale Anticorupție a țării pentru abuz în serviciu.

Palmaresul lui Kovesi include: prezidarea celui mai mare scandal de corupție a spionilor de la căderea Uniunii Sovietice prin colaborarea ilegală cu serviciul secret de informațîi din România pentru a utiliza sistemul judiciar drept „câmp tactic de intervenție", subminând statul de drept prin detenții ilegale susținute prin dovezi falsificate și o rată de condamnare suspect de ridicată, de 92%, care este umbrită de achitarea a aproape 80 de inculpați de profil înalt în ultimele ei șase luni de activitate... inculpați, pe care departamentul ei, îi declarasera cu mare siguranță că fiind vinovați.

Kovesi este lipsită de reflecție în ceea ce privește utilizarea ei de ascultări ilegale, iar analiștii și-au exprimat temerile că va folosi tactici similare în UE odată ce departamentul ei va deveni activ în 2020. Numirea ei este un cadou pentru Johnson (n.n. - Boris Johnson, prim ministrul Marii Britanii) și un coșmar pentru fiecare eurodeputat dar și stat membru al UE, care ar putea să se confrunte cu un lider conservator, cu un nou mandat hotărât să extragă concesii semnificative în continuare de la UE pentru frontul lor și un procuror Stalinist praduind printre rândurile lor din spate."

The Telegraph articolul pe 18 octombrie 2019. Un articol devastator, sub semnatura analistului politic Damien Phillips, la adresa noii sefe a Parchetului european, care poate deschide inceputul unui val de contestari europene impotriva Laurei Kovesi, conform luju.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel