Kovesi, procuror EPPO. Coita despre jocul din culise: Vor să aibă o pârghie

Alex Coita
Alex Coita

Alex Coita a declarat, miercuri, la Antena 3, că există o miză a unor state de a o avea pe Laura Codruța Kovesi în fruntea EPPO.

Alex Coita a susține că în spatele numirii fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție la conducerea EPPO se află dorința unor state care au deja o strategie pentru a obține fonduri de la UE. Analistul susține că așa se vor lua banii alocați pentru coeziune și vor fi virați în lupta pentru competitivitate. 

Citește și: Pintea despre medicul fals: A fost verificat şi de DSP. S-au făcut plângeri

"Au probleme de competitivitate la nivel global"

"Trebuie să înțelegem că la nivel european mizele sunt mult peste capul nostru. Senzația mea este că Germania și cu statele nordice care mereu au fost intransigente atât față de estul Europei cât și față de sud, doresc să o plaseze pe doamna Kovesi în fruntea EPPO pentru ca în viitor să aibă o pârghie ca să restrângă foarte mult forndurile europene de la coeziune, de la statele sărace și să le mute pe competitivitate. Ei au probleme de competitivitate la nivel global și au nevoie de bani ca să pompeze în firmele lor și în economiile lor. În cazul doamnei Kovesi este o agendă intransigentă, o agendă care dorește să pedepsească statele care se presupune că nu respectă regulile europene privind fondurile UE și aici trebuie spus că acest parchet se preocupă cu fraudele financiare din fondurile Uniunii Europene. Deci doamna Kovesi nu se va apuca să vâneze corupții din România dintr-un avion de vânătoare, cum spun unii. Miza sunt fondurile europene, este vorba de bani foarte mulți. Asta este o miză", a declarat Alex Coita la Antena 3.

Citește și: Dăncilă, solicitare pentru miniștrii Guvernului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel