Kovesi, primele declarații la întoarcerea în țară: Nu am așteptat sprijinul Guvernului de la București

Kovesi
Kovesi

Laura Codruța Kovesi a făcut primele declarații la aterizarea pe Aeroportul Henri Coandă.

Sunt foarte onorată pentru acest vot, sunt foarte bucuroasă. Aș vrea să spun că acest vot nu este doar pentru mine, ci este pentru tot sistemul de justiție român. Acest vot este pentru toți cetățenii din România, care în ultimul an au susținut lupta împotriva corupției și au susținut statul de drept. Acest vot este pentru toți procurorii și judecătorii din Europa care lucrează sub presiune.

Aștept decizia decidenților europeni. Pot doar să mai spun că m-am înscris singură în această procedură. M-am înscris ca procuror, ca profesionist. Nu am avut sprijinul Guvernului de la București, nu l-am cerut, nu l-am așteptat și nici nu îl aștept. Sunt onorată că am trecut prima în urma interviului susținut cu Comisia tehnică. Sunt onorată pentru votul de astăzi, dar trebuie să așteptăm decizia care se va lua de către politicieni. Va fi o decizie politică în urma unei negocieri între Consiliu și Parlamentul European

Vă mulțumesc tuturor care m-ați susținut. Au fost foarte importante încurajările, mesajele.

Kovesi, alături de magistrații care protestează împotriva OUG 7

Am să mai fac o scurtă precizare. Aș vrea să vă spun că sunt alături de colegii mei procurori și judecători pentru tot ce se întâmplă în aceste zile în justiția din România. Este ceva extrem de grav. Este un protest prin care colegii mei și-au suspendat activitatea. Se luptă cu îndârjire împotriva subordonării justiției de către politic. Se luptă cu îndârjire împotriva adoptării unor modificări legislative care contravin normelor europene, contravin tuturor recomandărilor făcute de Comisia de la Veneția', a spus Kovesi la întoarcerea în România.

Kovesi - cele mai multe voturi în Comisia LIBE

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a obţinut miercuri cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de marţi pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European. Laura Codruţa Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anunţat Comisia de libertăţi civile (LIBE) pe contul său de Twitter. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel