Kovesi, primele declarații după audieri: Sunt niște FABULAȚII!

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Laura Codruţa Kovesi, după ce a fost audiată joi, la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, a făcut primele declarații.

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost citată joi. După mai multe ore de audieri, a făcut primele declarații în fața presei.

„Am făcut cerere de consultare a dosarului. A stabilit termen de consultare 8-14 martie. Astăzi, am spus că e o cerere aprobată. Mi-a acordat acces”, a spus Kovesi. „Am făcut și alte cereri, au fost respinse. (...) Au intrat avocați în birou, mi-au spus că sunt învinuită într-un alt dosar. Nu știu care este urgența de nu pot fi chemată în altă zi. (...) Că aș fi coordonat un grup organizat în DNA", a spus Kovesi.

„Aș fi vrut să lămuresc astăzi toată această situație. Sunt niște fabulații (n.r. acuzațiile care i se aduc)”, a declarat fosta șefă a DNA.

„Citarea a fost fixată pe 7 martie, când se știa că se derulează anumite activități pentru procedura de șef-european. Nu este o coincidență. (...) M-am trezit că sunt audiată într-un alt dosar", a precizat Kovesi.

„Nu sunt vinovată de faptele care mi se impută. O să dovedesc că sunt nevinovată, o să mă apăr. Toată această campanie are legătură cu candidatura mea”, a declarat fosta șefă a DNA. „Nu am fost citată legal. Nu mi s-au respectat drepturile. Oricând pot să explic ceea ce am făcut. Sunt niște fabulații pe care o să mă străduiesc să le clarific cât mai repede cu putință", a adăugat Kovesi.

„E o înscenare”

„Sunt foarte convinsă că totul este o înscenare pentru a fi împiedicată să ocup această poziție!”, a reiterat Kovesi.

„Eu nu comentez situația altor persoane (n.r. după ce a fost întrebată de Ghiță). (...) Niciodată nu am cerut bani de la el”, a spus ea. „Nu comentez ce face ministrul Justiției", a spus după ce a fost întrebată de scrisoarea trimisă de Tudorel Toader.

„Mi s-au încălcat toate drepturile. Chiar și astăzi am primit un proces verbal care nu a fost semnat. (...) În Europa sunt foarte apreciată. Nu îmi este rușine de nimic. Întotdeauna am fost corectă”, a adăugat fosta șefă a DNA.

„Sunt procuror, îmi doresc să rămân procuror”, a spus după ce a fost întrebată de o eventuală carieră în politică. 

„Corupția poate fi învinsă. (...) Sunt absolut nevinovată, voi continua să lupt”, a subliniat Kovesi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel