Urmărește emisiunea live


Kovesi, pe lista scurtă la Parchetul European. Sergiu Andon: Trei variante: Dacă este așa... e jalnic

Andon
Andon

Avocatul Sergiu Andon a vorbit, pentru DC News, despre motivele pentru care Laura Codruța Koveși este preferata europenilor pentru funcția de procuror european în contradicție cu imaginea pe care o are în România.

Avocatul vede în această situație un argument de amplificare a opiniei anti-europene la nivel național, dar și la nivelul UE.

"E un argument nou, pentru creșterea pe termen scurt a procentului de eurosceptici din România, și pe termen mediu, pentru creșterea procentului în Europa. Indiferent de părerile contradictorii care există despre doamna Kovesi, constatarea care se poate face are trei variante: Oferta de magistrați de talie europeană a celorlalte state europene este mai slabă din moment ce Kovesi este principala preferată. Este greu de crezut, dar dacă este așa... e jalnic. A doua variantă ar fi că oferta nu este slabă, dar tentația de a ocupa acest post este mică și iarăși este un motiv de euroscpticism.

A treia variantă ar fi că decidenții europeni acționează la comanda altcuiva, ceea ce iarăși adâncește euroscepticismul. Altfel spus, ori se ia o decizie comandată din afara structurilor și regulilor firești de apreciere a calităților și atunci este rău, fiind un semn în plus că organismele europene sunt agonice, ori  lipsa de ofertă a marilor specialiști este atât de cronică încât se apelează la soluții de avarie. Simplul fapt că doamna Kovesi este contestată în țară, dar ocupă acolo locul întâi înseamnă că ceilalți sunt și mai contestabili. Sau că nu contează ireproșabilitatea omului, ceea ce este trist și falimentar pentru funcționarea instituțiilor europene", a spus Andon pentru DC News.   

VEZI ȘI: 

Kovesi, candidatură procuror-șef european. Toader, mișcare de ultima oră

Kovesi, pe lista scurtă la conducerea Parchetului European. Vâlcu, scenariu: Capcană pentru PSD


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel