Kovesi: MCV ne-a ajutat. Politicienii se apără între ei

Laura Codruța Kovesi, sefa DNA, este de părere că MCV a fost foarte bun pentru România și crede că de vină pentru restanțele din rapoarte sunt politicienii. 

În ultimii zece ani, ne-a ajutat acest Mecanism de Cooperare și Verificare pentru a implementa anumite reforme, pentru a accelera anumite modificări de legi. Întotdeauna am susținut că MCV nu poate decât să ajute acest sistem judiciar. Ultimele rapoarte ale Comisiei Europene au semnalat, în mod constant, progresele făcute de justiție. Sunt extrem de pozitive în ceea ce privește sistemul de justiție. Aici mă refer la procurori, la judecători, la tot ce face CSM, Inspecția Judiciară. Din păcate, aceleași rapoarte semnalează aceleași restanțe: una dintre ele este problema imunităților, care se poate rezolva doar prin voință politică și prin modificarea legislației.” a spus Laura Codruța Kovesi. 

Procurorul șef al DNA a precizat că putem spune și că ”politicienii se apără între ei” pentru că ”de foarte multe ori cererile de ridicare a imunității au fost respinse, cazurile sunt publice”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel