Kovesi la Parchetul European. Orban: PNL intensifică lobby-ul pentru reluarea procedurii de desemnare a procurorului-şef european

Turcan și Orban FOTO AGERPRES
Turcan și Orban FOTO AGERPRES

Europarlamentarii PNL vor intensifica lobby-ul pentru reluarea procedurii de desemnare a procurorului-şef european, în condiţiile în care şansele candidatului român la această funcţie - Laura Codruţa Kovesi - au crescut, a declarat luni preşedintele liberalilor, Ludovic Orban. 

'Chiar am discutat cu Rareş Bogdan şi Siegfried Mureşan şi astăzi, în Biroul Executiv, le-am dat mandat să intensifice presiunea, lobby-ul, să se implice pentru a relua procedura de desemnare a procurorului-şef european, de susţinere foarte clară şi limpede a candidaturii Laurei Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, pentru că, în contextul de astăzi, şansele candidatului român din punctul meu de vedere au crescut şi exista posiblitatea de a obţine această funcţie de prestigiu la nivel european', a spus Orban, la Parlament, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Potrivit acestuia, 'argumentele nu mai sunt foarte puternice' pentru candidatul francez. 'Şi, după negocierile care au fost purtate la nivelul Consiliului European şi la nivelul grupurilor parlamentare, şansa candidatului român de a fi nominalizat în funcţia de procuror şef european sunt mult mai mari decât înainte de alegeri. Aduc aminte că Parlamentul European a desemnat-o pe Laura Kovesi candidatul pentru funcţia de procuror şef.

Victoria a fost obţinută cu un efort de lobby extrem de mare care a fost depus de PNL, de partenerii noştri din PPE şi de unii colegi - de exemplu din fostul grup ALDE, pe care milităm să-i menţinem alături de această campanie, pentru a reuşi să-şi impună în Parlamentul European punctul de vedere în negocierile cu Consiliul Uniunii Europene.

Decizia în Consiliul UE nici măcar n-a fost luată la nivel de miniştri, ci de COREPER', a adăugat liderul PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel