Kovesi, la conducerea Parchetului European. Coita: De ce a ajuns pe lista scurtă

Kovesi
Kovesi

Laura Codruța Kovesi se află pe lista scurtă pentru conducerea Parchetului European, în timp ce în România, astăzi fosta șefă a DNA ar trebui să se prezinte la Curtea de Apel după ce a fost citată în dosarul în care Mihaiela Iorga Moraru îi cere despăgubiri. Analistul politic Alex Coita a comentat situația.

Este o situație aparent ciudată pentru că doamna Kovesi, indiferent că suntem fanii domniei sale sau avem o problemă cu ea, este o persoană controversată în România. Acest lucru deja nu mai poate fi pus la îndoială, cu toții am urmărit toate scandalurile din jurul domniei sale. Și atunci ne putem întreba de ce o persoană controversată într-un stat membru ajunge pe lista scurtă, aparent pentru șanse reale în funcția de procuror șef al unui Parchet European. Răspunsul meu ar fi legat de faptul că există anumite canale de lobby la Bruxelles, în rândul cărora doamna Kovesi este intens promovată, s-a investit foarte mult în imaginea domniei sale. Cu toții ne amintim acele documentare realizate de canale din Europa. Este clar că este o investiție în imaginea doamnei Kovesi, o investiție care aparent nu se dorește a fi pierdută. Se merge mai departe cu împingerea doamnei Kovesi la nivel european., a afirmat Alex Coita, prezent prin legătură telefonică, în jurnalul de știri, de la România TV.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat că nu este de acord cu această propunere și că va comunica omologilor săi europeni toate abuzurile ale fostei șefe DNA.

Vezi și: USR, scrisoare în PE despre Kovesi. Susținere pentru postul de procuror european

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel