Kovesi, în sufrageria lui Oprea: Pleșoianu, mesaj dur pentru șefa DNA: NU aveți altă variantă

După ce Antena 3 a publicat un document al Parchetului în care se specifica că șefa DNA a fost prezentă la Gabriel Oprea acasă în noaptea alegerilor, Liviu Pleșoianu a reacționat imediat. 

Pleșoianu i-a solicitat public demisia de urgență Laurei Codruța Kovesi. Liderul PSD consideră că șefa DNA ”nu are altă variantă” și amintește de declarațiile făcute de Kovesi potrivit cărora nu s-a văzut niciodată în timpul liber cu un politician, acesta lucru fiind incompatibil cu statutul de magistrat pe care îl are.

”Solicit DEMISIA doamnei KOVESI! Să respecte propriile afirmații și criterii moral-profesionale!

Chiar din documentul Parchetului General reiese indubitabil că doamna Laura Codruța Kovesi s-a aflat acasă la politicianul Gabriel Oprea, alături de alți oameni politici și de primii doi oameni din SRI, în seara turului II al alegerilor prezidențiale din 2009. Având în vedere propriile declarații și criterii moral-profesionale, doamna KOVESI TREBUIE SĂ DEMISIONEZE!

În 2014, doamna KOVESI o certa pe Bica (omoloaga sa de la DIICOT) pentru sesiunea de shopping la Paris cu Udrea:

"NICIODATĂ NU MĂ VĂD CU POLITICIENI, CEL PUŢIN ÎN TIMPUL LIBER. Uneori, datorită atribuţiilor de serviciu, trebuie să interacţionez (cu politicieni), dar doar la întâlniri instituţionale şi la activităţi instituţionale. ÎN TIMPUL LIBER NU MĂ VĂD CU POLITICIENI ŞI NU MĂ ÎNTÂLNESC CU EI. CONSIDER CĂ ESTE O INCOMPATIBILITATE CU STATUTUL DE MAGISTRAT ŞI AVÂND ÎN VEDERE CALITATEA MEA DE PROCUROR ÎN DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE CRED CĂ AR FI TOTAL NEPOTRIVIT SĂ MĂ VĂD CU POLITICIENI ÎN TIMPUL LIBER!"

Fără doar și poate, doamna KOVESI tocmai a intrat în coliziune cu sine însăși. Motiv pentru care îi solicit să DEMISIONEZE chiar astăzi. Altminteri, toată România va ști că, din această dimineață, în fruntea DNA se află o IMPOSTOARE, o persoană care nu dă doi bani găuriți pe propriile declarații și criterii moral-profesionale!

Fiecare secundă pe care o mai petrece din această clipă doamna KOVESI la conducerea DNA este un atac frontal la adresa imaginii DNA, a luptei anti-corupție și a Justiției, în ansamblul său! Un om CORUPT MORAL nu poate conduce lupta ANTICORUPȚIE din România!

Doamna KOVESI, nu aveți altă variantă - #DEMISIA! ...AZI!”, a transmis Liviu Pleșoianu pe pagina personală de Facebook.

În documentul publicat de Antena 3 se precizează că probele testimoniale administrate în cursul urmăririi penale au arătat că persoanele prezente în seara zilei de 6 decembrie 2009 la locuința lui Gabriel Oprea au fost: George Maior, Vasile Dîncu, Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi, Neculai Onțanu și Anghel Iordănescu. 

Parchetul General precizează în document că evenimentul a fost de natură privată, nefiind fraudate sau viciate rezultatele alegerilor prezidențiale în urma respectivei întâlniri. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel