EXCLUSIV  Kovesi, în cursa pentru procuror-şef european. Frunzulică, europarlamentar PSD, își explică votul - video

Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi

Doru Frunzulică, europarlamentar PSD, a vorbit, vineri, în studioul DCNews, și despre situația Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, și cursa pentru obţinerea funcţiei de procuror-şef european.

Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european. Acesta a obţinut 50 de puncte, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi şi germanul Andres Ritter cu un scor egal, respectiv 29 de puncte. Cei trei candidaţi urmează să fie audiaţi în Parlamentul European de Comisia pentru Control Bugetar şi de Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE).

Doru Claudian Frunzulică, europarlamentar PSD, în cadrul unui interviu acordat DCNews, vineri, 22 februarie a declarat: „Jocuri politice între diferite grupuri în Parlamentul European. Interese politice la nivel european foarte mari. (...) Candidatul francez a ieșit pe primul loc. Doamna Kovesi, împreună cu candidatul german, pe locul 2 cu același număr de puncte. Normal acum, pe 26 februarie, în Parlamentul European, acești candidați trebuie audiați de Comisia LIBE și Comisia pentru Control Bugetar".

„Nu voi vota niciodată cu Kovesi”

„Coordonatorii din aceste două Comisii care se reunesc pe 26 februarie au zis nu se votează în Comisie, are loc o audiere, după care o să hotărâm noi, coordonatorii, ce propuneri înaintăm către Conferința președinților. Să aleagă ei, deci nu un vot în plen, cum era normal. Noi, toți eurodeputații PSD, în frunte cu șeful nostru de delegație, și am trimis-o la toți cei 751 de europarlamentari ai UE. De ce se dorește un alt sistem, când există deja unul pe care l-am urmat până acum? O să vedem care sunt reacțiile. În orice caz, vreau să vă spun că sunt mai multe genuri de abordări din partea diferitelor grupuri din PE la ora actuală", a afirmat acesta în cadrul interviului.

„Eu, personal, nu voi vota niciodată cu doamna Kovesi. Așa cum sunt foarte mulți care nu vor vota. Și nu numai pentru tot scandalul care a fost în România ani de zile. Dânsa nu are experiență pentru acest post", a precizat Doru Frunzulică.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel