Kovesi, decizie în PE. Grapini: ''Ar fi un precedent!'' Cu cine se va merge la negocieri

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Europarlamentarul Maria Grapini a explicat în direct la un post de televiziune procedura care se va desfășura în ceea ce privește alegerea unui procuror european. 

”PPE susține să meargă nu numai președintele comisiei LIBE, ci și președintele comisiei CONT. Ar fi un precednt pentru că până acum Comisia de fond mergea la negociere. A doua problemă este că președintele comisiei LIBE a transmis comisiei Consiliului președinților că nu va merge la negociere cu o singură persoană, adică, cu cea poziționată pe primul loc, ci va merge cu toți trei candidații pentru că diferența dintre candidatul unu și doi este foarte mică. Spre deosebire de Consiliu unde poziția este clară, locul unu ocupat de candidatul francez, având o diferență mare între locul unu și locul doi. 

Urmează să vedem cine va fi negociatorul din partea Consiliului și când va fi data de negociere. Este bine de precizat că astăzi nu se votează sau nu se alege candidatul, astăzi doar se stabilește comisia de negociere din partea Parlamentului. (...) Sunt foarte multe necunoscute, există și pe surse informația că grupul PPE dorește să se amâne nominalizarea pentru după alegeri, având în vedere că acest post se ocupă din 2020 și nu acum”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini, în direct la România TV. 

Laura Codruţa Kovesi candidează pentru funcţia de procuror-şef european. Aceasta a obținut cel mai mare punctaj în cadrul audierilor ce au avut loc la Bruxelles, iar astăzi, 7 martie, se vor decide paşii de urmat în această procedură.

Vezi și: 

Laura Codruța Kovesi este așteptată astăzi la audieri. Zi decisivă și în PE

Turiști blocați cu mașina în zăpadă. Vezi unde

Legea taximetriei. Uber și Taxify, solicitare către Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel