Kovesi - Decizie CCR. Nicolicea, anunț despre rechemarea la Comisie

Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea

Eugen Nicolicea a explicat pașii pe care parlamentarii trebuie să-i urmeze după decizia CCR privind participarea șefei DNA la audierile din Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009.

Eugen Nicolicea a declarat că decizia CCR va fi discutată la ședința de mâine a Comisiei, dar nu se va lua atunci nico decizie.

"Decizia Curţii Constituţionale intră în vigoare după ce va fi publicată. Deci în prezent putem să emitem puncte de vedere, dar nu în totalitate exact, neavând motivarea. De asemenea, nu produce efecte juridice până mâine, pentru că nu cred că până mâine va fi redactată motivarea şi publicarea în Monitorul Oficial.

Deci mâine (n.r. - miercuri), la Comisie, vom lua probabil comunicatul Curţii Constituţionale şi îl vom dezbate, dar nu vom lua nicio măsură ca urmare a deciziei Curţii. După ce apare motivarea, de fapt după ce se publică decizia CCR, ea devine obligatorie pentru toată lumea şi, din acest moment, poţi să inviţi persoanele pentru care CCR a spus că este obligatorie prezenţa lor în faţa unei comisii de anchetă", a precizat Nicolicea, la Palatul Parlamentului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel