Cioloș, susținere Kovesi. Chirieac: Cine decide! Șansa fostei șefe DNA

Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES

Bogdan Chirieac a comentat, luni, decizia lui Dacian Cioloș în privința sprijinirii candidaturii Laurei Condruța Kovesi la conducerea Parchetului European, dar și în ce context fosta șefă a DNA poate ajunge procuror general european. 

Bogdan Chirieac a declarat, luni, la emisiunea "Esențial", de la Antena 3, că decizia lui Dacian Cioloș de a o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Uniunii Europene este una la care se aștepta în condițiile în care fostul premier nu a făcut niciodată referire la drepturile omului. 

"Pe mine nu mă miră atitudinea domnului Cioloș. Toată gruparea domniei sale nu a rostit o dată un cuvânt despre libertate, democrație, respectarea drepturilor omului. Nu poți ignora sub nicio formă abuzurile petrecute în DNA în vremea doamnei Kovesi. Nu poți ignora sub nicio formă abuzurile petrecute în justiția din România în epoca Băsescu. Sunt mult prea multe dovezi, sunt sentințe definitive la CEDO, oameni care au stat la pușcărie și apoi au fost achitați la CEDO. Nu le poți ignora, nu se poate să nu faci nicio referire la ceea ce e mai scump pe această lume în afară de viață, libertatea. Dar, mă rog, există o categorie de electorat care asta își dorește", a declarat Bogdan Chirieac. 

Citește și: Tudorel Toader, anchetat disciplinar. Acuzații incredibile: confuzie emoțională sau carență

"Este o decizie politică"

Referitor la șansele fostei șefe a DNA de a ocupa o funcția, analistul susține că totul constă în ce își dorește Germania.

"Acolo nu este un concurs dat la o universitate, nu e un concurs la Sorbona, cel mai bun câștigă. Este o decizie politică, nu e altceva, chiar dacă onorabila comisie este o comisie de experți. Și acolo intervin tot felul de interese. Dacă Germania va considera că e nevoie de un procuror din Europa de Est care să atace statele din Europa de Est, cele care până acum au eschivat experimentul cumplit românesc, mă refer la Polonia și Ungaria, da, doamna Kovesi are o șansă solidă să devină procurorul general european, urmând ca în statele din Europa de Est, care nu se integrează în linie, să aibă loc anchete fulminante împotriva demnitarilor de rang înalt", a mai spus Bogdan Chirieac.

Citește și: MOTIVARE CCR, abuz în serviciu, termene de prescripție - Document

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel