Bogdan Chirieac: Îmi e teamă că Laura Codruța Kovesi a pierdut funcția

Analistul politic Bogdan Chirieac a lansat o ipoteză în cazul șanselor Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror general eruopean, după ce, recent, Frans Timmermans a afirmat că fosta șefă DNA "este candidatul preferat de Parlamentul European".

"Comisia a fost cât se poate de clară: doamna Kovesi este candidat preferat de Parlamentul European. Am avut ocazia să lucrez cu doamna Kovesi mai mulţi ani. E o juristă de mare calitate pe care o admir pentru curajul său. Este important ca ea să poată fi candidată, astfel încât instituţiile europene să poată lua o decizie. Ne-am exprimat foarte clar această poziţie şi în discuţiile cu autorităţile române", a spus Frans Timmermans, după discuția din Colegiul comisarilor privind situația statului de drept din România.

"Doamna Kovesi a pierdut funcţia"

"În opinia mea, îmi este teamă că doamna Kovesi a pierdut funcţia de procuror general european. Această funcţie putea fi obţinută numai într-un "blitzkrieg", cum s-a încercat prima dată, într-un război fulger.  Acum, mă îndoiesc că, pe 10 aprilie, se va ajunge la un consens. În general, Consiliul European are un cuvânt mai greu decât Parlamentul. În Consiliul European, scorul a fost fără echivoc: 50 de puncte pentru procurorul francez şi 29 pentru doamna Kovesi şi procurorul german", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.

Vezi și: Lazăr, premiu apărare justiție. Herjeu: Îți bați joc de cei care au făcut posibilă democrația

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel