Urmărește emisiunea live


Kovesi, audiere. Lovitură la temelie, dată de o deputată din Spania. Întrebare devastatoare

Ines Ayala Sender, europarlamentar din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, i-a adresat întrebări-cheie Laurei Codruța Kovesi, în comisia CONT. 

”Vă mulțumim doamna Kovesi, și mie îmi pare rău că trebuie să vă plângeți de presiuni. Nu vă povestesc ce presiuni suferă procurorii în Spania în cazul Cataloniei, din partea PPE-ului. Procurorii suferă presiuni și trebuie, în același timp, să rămână independenți. Văd în CV-ul dvs. că, nu cu mult timp în urmă, în 2017, ați primit o medalie de la o fundație ACSU, o fundație de partid. Chiar înainte de această audiere a fost declarația unor colegi din PPE, înainte să vă audiem și cred că asta nu v-a făcut viața mai ușoară. Aș dori să știu cum vă veți apăra independența în aceste circumstanțe? Alte grupuri pot să considere că ați putea apăra interese partizane. Cum veți coopera cu restul procurorilor europeni în cadrul Parchetului European, când văd în CV-ul dvs. că ați lucrat mai ales în România și ați colaborat cu Moldova și Muntenegru? Dacă puteți să-mi răspundeți în engleză” a spus europarlamentarul S&D, Ines Ayala Sender, în comisia CONT, în care a fost audiată Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. 

Răspunsurile Laurei Codruța Kovesi au fost următoarele: ”Îmi voi apăra independența prin rezultatele pe care le-am avut până acum. În timpul activității mele, întotdeauna am fost independentă, întotdeauna am respectat legislația, rezultatele mele vorbesc în numele meu. Activitatea noastră, împreună cu colegii, am anchetat membri din diferite partide politice, nu numai dintr-un anumit partid, am anchetat persoane bogate, cu poziții importante, însă, pentru că am fost independenți, am dus întotdeauna la bun sfârșit aceste cazuri. Independența a fost asigurată de lege. În momentul de față există încercări de a limita această independență. În ceea ce privește cooperarea cu ceilalți procurori europeni, am spus deja că am cooperat cu colegi din 14 state membre și nu numai.”

Comisia CONT a plasat-o pe Laura Codruța Kovesi pe primul loc, cu 12 voturi. Votul este consultativ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel