Kovesi, audiată la Bruxelles. Decizie de ultimă oră: E informația momentului

Kovesi
Kovesi

Laura Codruţa Kovesi va fi audiată marţi, 26 februarie, în comisia LIBE din Parlamentul European pentru funcţia de procuror-şef european. Potrivit Antena 3, în urmă cu puțin timp, s-a luat o decizie importantă legată de vot.

„Informația momentului este că va fi un vot în Comisia pentru libertăți cu privire la candidatul pentru șefia la Parchetului European. Au fost 44 de voturi din 50 pentru această idee. De fapt, au fost 44 de voturi împotriva ideii ca doar coordonatorii să voteze. E clar în acest moment: plenul Comisiei LIBE va vota cu privire la cine va fi viitorul șef al Parchetului European. Audierile încep la 16.30, ora României. Ordinea va fi trasă la sorți”, a spus Sabina Iosub, aflată la Bruxelles.

Decizia vine după ce Comisia LIBE a votat asupra contestaţiei formulate de coordonatorul grupului S&D care viza posibilitatea ca membrii forului legislativ să aibă drept de vot asupra candidatului pentru şefia Parchetului European şi nu coordonatorii grupurilor politice.

În audierea din Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European, Laura Codruța Kovesi îşi va susţine candidatura alături de ceilalţi doi procurori, din Franţa, respectiv Germania.

În altă ordine de idei, CSM a respins, marți, pentru a doua oară echivalarea gradului fostei șefe DNA, anunță Antena 3, care citează surse judiciare.

VEZI ȘI:

CĂTĂLIN IVAN ARE NEVOIE DE AJUTOR ÎN CAZUL KOVESI

DE CE O VREAU PE KOVESI PROCUROR EUROPEAN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel