Kovesi, procuror european. Herjeu: Ce nu ne-a explicat nimeni

Radu Herjeu
Radu Herjeu

Radu Herjeu analizează presiunile care se fac la nivel european pentru ca Laura Codruţa Kovesi să scape de dosarul în care este cercetată în România şi care i-ar putea pune în pericol candidatura pentru postul de procuror-şef european. 

"Pentru că i-a repetat propaganda de dimineața până seara, tot norodul știe acum de ce e disperată ciuma roșie să dea ordonanțele alea și, în plus, să se descotorosească de Kovesi și Lazăr, ultimele bastioane împotriva... știți voi. Evident, ca să-l scape pe Dragnea de pușcărie. Și e normală disperarea, cine naiba vrea să meargă la închisoare?", scrie Radu Herjeu.

"E o miză uriașă în joc"

"Ce nu ne-a explicat nimeni, deci norodul n-a priceput încă, e de ce sunt unii de prin Europa atât de disperați s-o salveze pe Koveși de investigarea activității sale? De ce s-au angrenat atâtea forțe la nivel continental ca s-o extragă din mijlocul esticilor sălbatici, încalcând fără precedent toate cutumele conviețuirii în Uniune și riscând să-și antagonizeze complet nu doar majoritatea românilor, dar și alte națiuni care înțeleg acum că le-ar putea veni rândul? Și care, drept răsplată, le-ar putea trimite în PE niște naționaliști extremiști care să facă bucăți Uniunea în câțiva ani. Înțeleg că e o miză uriașă în joc, dar nu reușesc să-mi dau seama care e, de merită riscurile astea. Dincolo de speculații", afirmă Radu Herjeu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel