Kovesi, procuror-șef european. Chirieac, întrebări explozive: Nu uitați că epoca Băsescu poartă un nume!

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit în direct la România TV despre discuția dintre Klaus Iohannis și președintele Franței, Emmanuel Macron, în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că au ajuns la un acord privind susținerea Laurei Codruța Kovesi pentru șefia EPPO, iar candidatul francez, singurul rămas în cursă, va fi retras. 

”Îmi e teamă că nu România va obține această funcție - n.r. de procuror-șef european. În plus, rămâne această problemă a dosarelor penale și a trimiterii în judecată. Cu siguranță, doamna Kovesi este total complet, absolut nevinovată și nicio instanță din România nu va avea curajul să pronunțe o condamnare împotriva doamnei Kovesi. Formal, cum ar fi dacă am avea un cetățean ”Popescu”, cu 18 dosare trimise în judecată și Guvernul a hotărât să îl numească ministru, nu procuror general... păi ce ar fi aici... carnaval? Carnavalul de la Rio ar fi nimic. Acum, trimitem în Europa o personalitate, categoric deasupra vremurilor.

Epoca Băsescu - Laura Codruța Kovesi 

Nu uitați că epoca Băsescu poartă un nume: Laura Codruța Kovesi. Mandatele lui Băsescu sunt dedesubtul doamnei Laura Codruța Kovesi. Dânsa a făcut istorie. Războiul româno-român i se datorează, purtat peste capul președinților, peste capul guvernelor și al parlamentelor care au bântuit România în această perioadă. Deci este o personalitate fără doar și poate. Dar iată că în acest moment România trimite o persoană atât de controversată pentru funcție de procuror general al Europei și dacă lucrurile vor lua o evoluție oarecare în această țară și instanțele ar putea să capete mai multă independență, ce se întâmplă în cazul unei condamnări?”, a precizat Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

Partidele care și-au schimbat doctrina

În cadrul intervenției televizate, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit și despre partidele care și-au ”schimbat doctrina” după ce Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare. 

”Vedeți de ce este importantă doamna Kovesi. Pentru că două partide politice și-au schimbat imediat doctirna, de îndată ce ea a fost pusă sub acuzare. Este vorba de PNL și USR. Deci până la doamna Kovesi, orice persoană căruia i se deschide un dosar penal, și asta se poate face în 30 de secunde, devine automat penală, iar după ce doamna Kovesi a fost nevoită să treacă prin asta, numai o persoană condamnată definitiv devenea penală. Deci două partide politice și-au schimbat doctrina și au mers către democrație. Mai departe, cunoașteți o mulțime de politiceni de buzunar, care vă spun de fiecare dată când ești pus sub acuzare: faci un pas înapoi, îți dovedești nevinovăția și după care revii. Dar, cinstit vorbind, eu m-aș bucura enorm ca doamna Kovesi să ajungă în postul de procuror european. Să știți că numirea doamnei Kovesi în această funcție s-ar înscrie perfect ca un ultim capitol al acestei epopei, războiul româno-român”, a mai precizat analistul politic. 

Cât valorează această promisiune?

Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura candidatului francez Jean-François Bohnert.

”Ia să vă gândiți că în România era președinte Băsescu și era supărat pe Kovesi, putea cineva să îi spună, sau poate, că doamna Dăncilă i-a spus, nu vă susținem? Deci poate cineva să o retragă, pe Laura Codruța Kovesi? Ce putere are președintele Franței asupra procurorilor? Cât valorează oare această promisiune? Acolo sunt niște jucători individuali, profesioniști, prezentați cu dosarele în fața Parlamentului și vă întreb, cum poate președintele Macron să îl retragă pe candidatul țării sale?” a întrebat Bogdan Chirieac. 

Vezi și: Iohannis-Macron, acord ca procurorul-șef european să fie Kovesi. Candidatul francez, retras

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel