EXCLUSIV  Kovesi - procuror-şef european, ce va face USR-PLUS. Barna: Sunt interese divergente

Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES

Dan Barna, liderul USR, a explicat ce vor face europarlamentarii aleşi pe lista alianţei USR-PLUS în Parlamentul European şi care este grupul politic căruia i se vor alătura. 

În cadrul interviului, Dan Barna a explicat şi ce se va întâmpla în cadrul grupului în care va intra USR-PLUS atunci când opiniile şi interesele din cadrul grupului vor fi divergente, aşa cum se întâmplă în cazul alegerii procurorului-şef european, unde candidează şi Laura Codruţa Kovesi, însă negocierile pentru desemnarea procurorului-şef nu s-au finalizat. 

"În Parlamentul European se va crea o nouă grupare pro-europeană alcătuită din bucăţi din ALDE, din En Marche, din forţele pro-europene modernizatoare şi care cred în consistenţa proiectului european. Vom fi de la bun început la masa negocierilor pentru că e important să fii de la bun început acolo. Imediat, pe 28, colegii mei vor merge la Bruxelles pentru negocieri", a declarat Dan Barna.

Cât priveşte alegerea procurorului-şef european, acolo unde Franţa îl susţine pe Jean-Francois Bohnert iar USR-PLUS pe Laura Codruţa Kovesi, Dan Barna a declarat: "Despre asta e vorba într-o negociere. Foarte clar că sunt interese divergente".

Află ce va face USR-PLUS în Parlamentul European, în interviu: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel