Kosovo. Serbia, mesaj către UE: ”Nu vom accepta!”

kosovo
kosovo

Serbia nu va accepta vreo negociere privind date-limită legate de Uniunea Europeană, iar poziţia ţărilor ce recunosc independenţa Kosovo este greu de schimbat. Asta deoarece ele apără politica pe care o duceau în anii '90, susţine ministrul de externe sârb Ivica Dacic, transmite marţi Tanjug.

O declaraţie de independenţă unilaterală înseamnă sfârşitul unei asemenea politici. Asta este autoapărarea acestor ţări, care sunt extrem de iritate pentru că procesul nu este complet. Ele cred că este imposibil ca numărul de ţări ce recunosc Kosovo să scadă sub 100, a declarat Dacic pentru postul de televiziune sârb.

El a subliniat că pentru Serbia este important să se menţină neschimbat numărul ţărilor care nu au recunoscut Kosovo.

Multe ţări se gândesc la deciziile lor şi ne aşteptăm ca o serie de state să-şi retragă deciziile de recunoaştere a Kosovo, a spus şeful diplomaţiei sârbe.

Kosovo şi-a declarat independenţa faţă de Belgrad în urmă cu 10 ani, la aproape un deceniu după ce NATO a bombardat forţele sârbe pentru a opri uciderea şi expulzarea etnicilor albanezi din regiune în timpul războiului din anii 1998-1999.

Independenţa Kosovo este recunoscută de 116 ţări, inclusiv de 23 din cele 28 de state membre ale UE. Spania, România, Grecia, Slovacia şi Ciprul nu recunosc declaraţia unilaterală de independenţă a provinciei Kosovo.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel