Kosovo a închis cazinourile în încercarea de a stopa crima organizată

cazino2
cazino2

Kosovo a interzis toate jocurile de noroc pentru următoarea perioadă, în încercarea de a stopa crimele, după ce doi angajați ai unui cazino au fost omorâți săptămâna trecută, transmite The Guardian.

Pariurile, în special în sport, au devenit extrem de populare în ultimii ani în Kosovo, unde aproximativ o treime din 1,8 milioane de persoane sunt șomeri. Primul ministru, Ramush Haradinaj a declarat că măsura vizează "consolidarea securității publice".

"Nu vom permite ca aceste locuri să fie scenele de crimă", a scris el mai târziu pe Facebook.

Un ofițer de poliție a fost arestat ca suspect într-una dintre crime, care a avut loc la începutul acestei luni, în două cazinouri separate, la câteva zile distanță una de cealaltă.

Guvernul încasează 20 de milioane de euro anual prin impozitarea jocurilor de noroc.

Un haos total

La începutul acestei săptămâni, Haradinaj a spus că loteria controlată de stat ar putea să reglementeze funcționarea cazinourilor. "Este un haos total, un abuz total și este bine să oprim acest lucru", a declarat el la o conferință de presă.

Industria jocurilor de noroc a crescut rapid în ultimii 10 ani. Asociația de jocuri de noroc din Kosovo a declarat că a angajat 4.000 de persoane. Ruzhdi Kosumi, care deține 14 săli de jocuri de noroc, a declarat că 40 de salariați vor rămâne fără locuri de muncă.

"Decizia de a ne închide a fost luată după ce doi dintre angajații noștri au fost uciși. Aceasta este o prostie. Am pierdut oamenii și acum ne pierdem locurile de muncă ", a declarat Kosumi pentru Reuters.

Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în 2008, este una dintre cele mai sărace țări din Europa, cu instabilitate politică, crimă și corupție care dezavantajează investitorii.

Albania vecină a interzis jocurile de noroc în ianuarie, în încercarea de a combate crima organizată și problemele sociale, cum ar fi dependența și sărăcia.

Vezi și: Caz șocant în Kosovo. Elevă violată de un profesor și de un polițist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel