Klaus Iohannis- Viorica Dăncilă, întâlnire la Cotroceni - Surse

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu propunerea social-democraţilor pentru funcţia de premier, Viorica Dăncilă, transmite Agerpres care citează surse oficiale. 

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis a avut consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea noului premier, şeful statului spunând că doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern, după demisia premierului Mihai Tudose, căruia PSD i-a retras sprijinul politic.

Social-democraţii au nominalizat-o în şedinţa Comitetului Executiv Naţional de marţi pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru. 

Amintim că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri, la Palatul Cotroceni, că este totul pregătit pentru a fi convocat Parlamentul în sesiune extraordinară, dacă propunerea social-democraţilor de numire a Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier va fi acceptată de preşedintele Klaus Iohannis.

'Preşedintele României a luat act de ceea ce i-am spus noi. (...) Noi sperăm să accepte propunerea cu doamna Viorica Dăncilă. Suntem pregătiţi să convocăm Parlamentul în sesiune extraordinară, pentru a începe audierile de miniştri, pentru a vota programul de guvernare şi Cabinetul în ansamblu', a declarat Dragnea, după consultările cu şeful statului.  

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel