Klaus Iohannis, refuz după minuta CCR. Mircea Badea: E un abuz! Plătește pentru asta?

Mircea Badea a comentat refuzul președintelui Klaus Iohannis, de la sine putere, de a acționa ”de îndată”, conform deciziei CCR. 

”E un abuz ce face președintele”

”Președintele zice ”eu semnez după ce vine motivarea”. Eu vă întreb așa: dacă o hotărâre a CCR e pusă în practică doar după ce vine motivarea, spuneți-mi mie, la ce dr*cului, ce rost ar mai avea, ca CCR să slobozească minuta, adică decizia și atât? Care ar fi rostul? De ce dă minuta de azi și urmează motivarea? De ce nu o dă odată cu motivarea? De ce se publică în Monitorul Oficial minuta? Păi ca să fie pusă în practică de îndată. Președintele, de la sine putere, spune că o pune în practică după ce iese motivarea. De ce iese minuta mai înainte? Să iasă dr*cu odată cu motivarea! Evident că e o prostie, e un abuz ce face președintele. Faptul că a încălcat Constituția, n-a vrut să semneze decretele, deși era clar că trebuie să le semneze. Da, a încălcat Constituția. Iată, avem decizia CCR acum și explicată, motivată. Până la urmă ce a făcut, a semnat! Dar de ce n-a semnat din prima? N-a vrut! Astea sunt chestii neconstituționale pe care le face președintele. Remarcă cineva asta în România? Pățește ceva pentru asta? E normal asta? Nu prea e normal, deloc, dar aceasta e realitatea!” a comentat Mircea Badea, în emisiunea ”În Gura Presei”. 

Exemplul condamnării la închisoare

El a dat exemplul condamnării la închisoare cu executare: ”Într-o hotărâre penală, vine Curtea și mă condamnă pe mine la pușcărie. Badea, la pușcărie. Bă, când a ieșit minuta, vine miliția și mă ia. Nu zice: să vină motivarea și-l luăm pe Badea atunci. Există cazuri în care motivarea hotărârii a venit după ce omul condamnat își ispășise deja pedeapsa. Minuta, decizia în sine a fost pusă în practică de îndată”. 

Ce preciza minute CCR, care a fost motivată în urmă cu o zi: 

”2. Președintele României urmează să emită de îndată decretele de revocare a miniștrilor, solicitate de primul-ministru prin adresele nr.5/5321 și nr.5/5324 din 26 august 2019, precum și decretele de desemnare a miniștrilor interimari propuși prin adresele nr.5/5362, nr.5/5363 și nr.5/5364 din 27 august 2019;

3. Preşedintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris şi motivat, cu privire la refuzul propunerilor de numire în funcția de ministru titular, înaintate de primul-ministru prin adresele nr.5/5321, nr.5/5322, nr.5/5323, nr.5/5324, nr.5/5325 din 26 august 2019.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel