Klaus Iohannis participă la deschiderea Festivalului Internaţional de Artă Europalia

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis va participa marţi, 1 octombrie a.c., la Bruxelles, Regatul Belgiei, la deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Artă Europalia, România fiind ţara invitată de onoare la ediţia din acest an. Vizita la Bruxelles are loc la invitaţia Majestăţii Sale Philippe, Regele Belgienilor.

În cadrul vizitei, preşedintele României va avea o întrevedere cu Majestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor, la Palatul Regal din Bruxelles, alături de care va deschide Festivalul Europalia România, la Palatul de Arte Frumoase BOZAR. În acest cadru, cei doi şefi de stat vor vizita expoziţia "Brâncuşi. Sublimarea formei"- cea mai importantă expoziţie dedicată sculptorului român organizată în ultimele decenii şi principalul eveniment din cadrul festivalului, şi vor participa la concertul intitulat "Rapsodia română", susţinut de ansamblul RaRo-SoNoRo.

Europalia România se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi al Regelui şi Reginei Belgienilor. Festivalul, organizat în perioada 2 octombrie 2019 - 2 februarie 2020, cuprinde evenimente din sfera artelor vizuale, artelor spectacolului, muzică, film, literatură, educaţie culturală, care vor avea loc atât în Belgia, cât şi în Franţa, Olanda, Germania, Luxemburg şi Marea Britanie.

Europalia este unul dintre cele mai importante festivaluri de artă din lume, ediţia din acest an marcând al 50-lea an de existenţă. România a mai participat la ediţia din 2007.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel