Urmărește emisiunea live


Klaus Iohannis, nou pact: ''Am adresat partidelor. Adresez aceeași rugăminte și către...''

Iohannis
Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a propus un nou pact după ce a invitat partidele politice să semneze un acord național pentru consolidarea parcursului european al României.

Ar fi trebuit ca guvernele predente să propună soluții concrete pentru românii din diaspora, care privesc cu încredere spre țară. Am adresat partidelor un apel să facem un pact. Adresez aceeași rugăminte și către Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Nu mai putem permite accidente de tipul Ordonanțelor de Urgență care, lansate peste noapte, bulversează economia și societatea", a declarat Klaus Iohannis.

 Președintele României a invitat partidele politice să semneze un acord național pentru consolidarea parcursului european al României. Acest pact politic ar urma să prevadă transpunerea în legislație a interdicției amnistiei și grațierii și a interdicției de adoptare a Ordonanțelor de Urgență în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională.

De asemenea, în acest acord politic ar urma să fie menționat că legile justiției și Codurile penale vor fi revizuite numai în acord cu avizele Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel