Klaus Iohannis, MESAJ pentru Guvern la CEREMONIA organizată de ambasada SUA

Klaus Iohannis nu a ratat ocazia de a transmite un mesaj noului Guvern, cu ocazia discursului pe care l-a susținut la ceremonia organizată de Ambasada SUA. Totodată, Iohannis a amintit și importanța parteneriatului strategic dar și nevoia creșterii colaborării economice dintre cele două țări . 

"Am stabilit împreună cu președintele Trump să amplificăm eforturile pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic în toate domeniile sale. Trebuie să aducem la nivelul de excelență al cooperării politico-militare și de securitate și cooperarea economică, respectiv cea culturală. 

Este important să intensificăm schimburile comerciale și investițiile capitalului american în România, dar și interesul oamenilor de afaceri români pentru piața americană recent dovedit de participarea tot mai numeroasă de la an la an la evenimentul "Select USA". În același timp folosesc acest prilej pentru a reitera faptul că pentru investitorii străini, pentru ca România să atragă companii americane de exemplu, este foarte importantă asigurarea unui climat general atractiv și stabil, un cadru legislativ predictibil și transparent, cu o birocrație redusă și respect față de statul de drept. Sper ca noul guvern instalat să ia aminte la aceste principii fundamentale," a spus președintele Klaus Iohannis. 

SUA, principalul garant al securității României

"Pentru România, așa cum spuneam și la Washington, la Berlin dar și la Bruxelles, întărirea constantă a relației transatlantice este vitală, este esențială pentru civilizația democratică occidentală. SUA sunt foarte importante pentru Uniunea Europeană, dar în același timp o Uniune unită și puternică este importantă pentru SUA. Sunt convins că acest adevăr este tot mai mult conștientizat pe ambele maluri ale Atlanticului. În ceea ce privește dimensiunea militară a relației noastre, care este excelentă, SUA rămân principalul garant al securității României, care la rândul său aduce o contribuție importantă și apreciată inclusiv pentru securitatea SUA.

Salut încă o dată creșterea consistentă transmisă de președintele Trump pentru finanțarea activităților militarilor americani prin inițiativa de reasigurare europeană, inclusiv pe teritoriul României. Amintesc în acest context că în această lună se va desfășura și în România impresionatul exercițiu militar care reflectă gradul avansat al cooperării. Sunt convins că după întâlnirea cu președintele Trump, relația cu SUA este mai puternică decât oricând și are, așa cum a zis și președintele Trump un viitor foarte foarte luminos", a mai spus Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel