Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru Portugalia

 Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi un mesaj de condoleanţe omologului portughez, Marcelo Rebelo de Sousa, în urma incendiilor de vegetaţie care au afectat Portugalia, cauzând numeroase pierderi de vieţi omeneşti. 

"Am aflat cu profundă îngrijorare şi tristeţe despre incendiile catastrofale care au afectat Portugalia, cauzând numeroase pierderi de vieţi umane, răniţi şi pagube materiale. În aceste momente de grea cumpănă, vă rog să primiţi compasiunea mea şi a poporului român pentru pierderile suferite de poporul portughez", se arată în mesajul preşedintelui Iohannis. 

Totodată, Klaus Iohannis a adresat condoleanţe familiilor victimelor şi urări de grabnică însănătoşire celor răniţi, informează Administraţia Prezidenţială. 

Sâmbătă, un incendiu de pădure a izbucnit în regiunea Leiria, din centrul Portugaliei, soldându-se cu zeci de morţi şi răniţi. 

Incendiul care a provocat această tragedie în centrul Portugaliei s-a declanşat din cauza unul fulger care a lovit un copac uscat şi s-a extins apoi cu repeziciune din cauza puternicelor rafale de vânt şi a temperaturilor care au depăşit în timpul zilei 40 de grade, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel