Klaus Iohannis la ceremonia de validare a mandatului - LIVE

Ședința solemnă a Plenului Curții Constituționale pentru validarea alegerii Președintelui României a validat, joi, 28 Noiembrie 2019 mandatul de președinte al lui Klaus Iohannis, în urma alegerilor prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis se află la Curtea Constituțională, alături de toți membrii Guvernului, pentru a participa la ceremonia de validare a mandatului său de președinte, pentru a doua oară. La eveniment participă și premierul Ludovic Orban alături de alți membri ai Guvernului, și de președintele AEP Mitulețu Buică. Evenimentul are loc la Palatul Parlamentului. 

Hotărărea nr. 86/2019 a fost prezentată de șeful CCR, Valer Dorneanu:

CCR în numele legii hotărăște: valideaza alegerea lui Klaus Iohannis în funcție de președinte al României.

Declarații Klaus Iohannis:

- Votul pe care mi l-au acordat românii pentru un nou mandat de preşedinte al României reprezintă pentru mine o onoare deosebită şi în acelaşi timp o mare responsabilitate. Primul meu mandat de preşedinte a fost unul plin de provocări. Timp de 5 ani am rămas permanent conectat la problemele reale ale societăţii. M-am opus acelor tendințe regresive care amenințau democrația.

- Construcția constituțională a răspuns acestui deziderat

- Este imperativ ca actorii statali să vegheze la respectarea Constituției

- Voi veghea ca instituțiile să funcționeze cu adevărat în interesul cetățenilor

- Voi susține și în viitor valorile statului de drept și a parcursului European al României

- Voi continua să fiu un apărător ferm al respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, al valorilor supreme consacrate în Constituție, în spiritul tradițiilor democratice ale poporului român și idealurilor Revoluției din Decembrie 1989, apărate cu jertfă de sânge în urmă cu 30 de ani.

- Voi veghea în continuare la respectarea Constituției și voi susține și în viitor, cu toată hotărârea, valorile statului de drept și parcursul european al României. Acestea sunt nu doar principiile care mi-au călăuzit întotdeauna acțiunile și deciziile, dar și direcția în care, nu o dată, ci de trei ori în acest an – la alegerile europarlamentare, cu ocazia referendumului pentru justiție și la alegerile prezidențiale – românii au arătat că vor să meargă țara noastră. Drumul ales de români este unul cu un singur sens, la care, prin activitatea lor, trebuie să se alinieze toate autoritățile statului

- România este un stat de drept, iar românii sunt o națiune cu reflexe profund democratice, astfel că cei care au girat asaltul asupra independenței justiției au primit cea mai severă și legitimă sancțiune prin votul oamenilor.

- Este cel mai puternic semnal că toți decidenții politici și instituționali trebuie să își asume ca inalienabile principiile că nimeni nu este mai presus de lege și cel al colaborării loiale între autoritățile publice.

- Dezvoltarea societății noastre nu este despre persoane sau funcții, ci despre datoria de a face bine țării noastre, contribuind direct la progresul României, învestiți fiind cu încrederea românilor. Și sunt convins că, pe temelia valorilor democratice pe care le-am apărat în toți acești ani, vom construi România puternică și prosperă, și normală pe care ne-o dorim.

LIVE Ședința solemnă a Plenului Curții Constituționale pentru validarea alegerii Președintelui României

Klaus Iohannis a obținut 66,09% din voturile valabil exprimate, 6.509.135 de voturi valabil exprimate, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut 33.91% din voturi, mai exact 3.339.922 de voturi, potrivit rezultatelor finale ale BEC. Autoritatea precizează că sunt 9.849.057 de voturi valabile exprimate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel