EXCLUSIV  Klaus Iohannis, în tabăra USL. Cum îl întărește distanțarea de #REZIST

Președintele Klaus Iohannis este criticat pentru că a acceptat nominalizarea PSD de premier pentru a treia oară. Criticile cresc însă simpatia față de președintele țării, care s-ar putea bucura, prin poziționarea sa politică, de voturile electoratului USL. 

”Aceste critici ale `macoviștilor`, `#reziștilor` ale celor care sunt organic împotriva PSD-ului îi fac un bine președintelui Klaus Iohannis. Prin delimitarea de zona extremă a criticii anti-PSD și prin disocierea de personaje de tip Monica Macoveii, Klaus Iohannis este apreciat de electoratul care nu e anti-PSD, dar nici nu sprijină dreapta dusă la extrem. Intră în zona unui electorat neutru, pentru stabilitate, poate nemulțumit de PSD, dar, în egală măsură, se distanțează electoral de tipul de acțiune macovistă. Practic, vorbim de electoratul USL, de un bazin electoral mare. La referendumul anti-Băsescu, USL a mobilizat opt milioane de oameni. Disociindu-se de tacticile lui Băsescu, Iohannis rezonează cu un electorat USL, care adaugă electoratului PSD o zonă care nu e de acord cu genul ăsta de politică pe care Traian Băsescu l-a aplicat zece ani, cât a fost președinte.” a spus jurnalistul Val Vîlcu. 

Electoratul PNL va vota tot Iohannis

El a adăugat că ”indiferent ce opinii au acum, toată zonă de dreapta n-o să voteze cu Liviu Dragnea la prezidențiale, ci, vrând-nevrând, tot la Iohannis se întoarce. În momentul de față, atacurile orbești îl legitimează pe Iohannis în zona electoratului ponderat sau de stânga și dezamăgit de PSD, în timp ce electoratul PNL oricum va vota Iohannis. În felul acesta, Klaus Iohannis se apropie de poziția USL-ului, care avea peste 60% la alegerile parlamentare.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel