Klaus Iohannis, interviu: Educația din România nu se potrivește necesităților actuale

Elena Badea / 05 dec 2014 / 13:43

Președintele ales Klaus Iohannis a dezvăluit jurnaliștilor germani, într-un interviu acordat în limba germană pentru Deutsche Welle, planurile sale privind sistemul educațional din România, convins fiind că ceea ce există acum nu se potrivește necesităților actuale.

Klaus Iohannis vrea schimbarea sistemului educaţional din România: "Sunt convins că ceea ce avem acum nu se potriveşte necesităţilor actuale. Şi dacă mergem în şcoli putem observa că este nevoie, ca şi în Germania, de un sistem educaţional dual. Nu toţi copiii vor, după 12 ani de şcoală, să dea examen şi să studieze mai departe. Sunt unii care vor să înveţe o meserie simplă, dar bună. În prezent, acest lucru nu este posibil", a precizat președintele ales Klaus Iohannis, scrie romaniatv.net.

Un alt domeniu în care Iohannis dorește schimbarea este sistemul sanitar, deoarece "la noi pacientul este la marginea sistemului". "Pacientul trebuie să stea în centrul sistemului, abia atunci se poate vorbi de îmbunătăţire", a continuat preşedintele ales.

Klaus Iohannis a vorbit şi despre lupta împotriva corupţiei, considerând că aceasta trebuie continuată.

Klaus Iohannis, despre prima vizită în Germania în calitate de președinte: Cât de curând posibil