Klaus Iohannis: ”Copii, unii politicieni se tem de școală!” Chirieac: Ce este ciudat

Iohannis
Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la festivitatea de deschidere a anului școlar 2019-2020 la Școala Gimnazială „Ferdinand I", București. A lansat un nou atac la Guvern. Analistul Bogdan Chirieac a comentat declarațiile șefului statului într-o intervenție la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis le-a spus copiilor că unii politicieni se tem de școală, iar acest lucru se vede în greșelile lor de exprimare.

Bogdan Chirieac, întrebat dacă Klaus Iohannis a vorbit la deschiderea anului școlar în calitate de președinte al României sau de candidat la alegerile prezidențiale, a răspuns astfel: „De candidat la prezidențiale, dar ca om care nu a ocupat, în ultimii cinci ani, funcția de președinte al României. Glumițele acestea pot fi combătute atât de ușor, iar USR le va combate”.

„Ceea ce a mai rămas din națiunea noastră se mai poate salva cu un domeniu esențial: educația. Aceasta este viziunea asupra educației din partea președintelui în funcție care mai dorește un mandat?", a spus analistul.

De asemenea, întrebat dacă lupta pentru turul doi se duce între Klaus Iohannis - Dan Barna sau Klaus Iohannis - Dan Barna - Viorica Dăncilă, a declarat: „Doamna Viorica Dăncilă văd că are un discurs absolut serios, fără atacuri. Culmea este că Iohannis o atacă în permanență pe Dăncilă. Doamna Dăncilă nu-l atacă pe domnul Iohannis, decât foarte rar și de departe. E cumva ciudat. În general, în zonele acestea de imagine, se întâmplă în felul următor: cel cu imagine mai bună nu-l atacă pe cel cu imagine mai proastă pentru că îl face cunoscut. Nu știu ce să cred. Probabil că, în sondajele pe care le are și care nu sunt publicate, rezultă că doamna Dăncilă e mai sus de domnul Iohannis, altfel nu-mi explic atitudinea domniei sale".

Declarații Klaus Iohannis

„Ați văzut însă și voi, dragi copii, unii politicieni se tem de școală! Aici, în școală, sunt formați oamenii care le taxează erorile de logică și, mai nou, destul de des, de exprimare. Tot aici se resimte eșecul politicilor publice din educație, dar și lipsa de creativitate a acestora.

Vedem cum, în loc să fie adoptate măsuri pentru creșterea calității educației, se preferă măsuri de facilitare a fraudei la bacalaureat. Cum se încearcă reducerea numărului celor care ajung să susțină examenul de evaluare națională. Sau cum se propune repartizarea automată spre școli profesionale a celor care iau medii mai mici, în loc să avem organizarea unor evaluări credibile de aptitudini", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel