Klaus Iohannis - Donald Tusk, poziţie fermă. "România nu acceptă propuneri care...

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Donald Tusk se află într-un proces de consultare a membrilor Consiliului European în vederea pregătirii unui document, de tip foaie de parcurs, privind paşii care urmează să fie întreprinşi în procesul de consolidare a UE, documentul urmând să fie discutat la reuniunile viitoare ale Consiliului.

"În cadrul discuţiilor, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat în mod ferm poziţia României de a nu accepta propuneri care conduc către o Europă cu două sau mai multe viteze sau către o Europă a cercurilor concentrice. Astfel de opţiuni nu ar face decât să adâncească diviziunile între statele membre", se arată în comunicatul citat.

[citeste si]

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat şi pentru o Europă unită, puternică, coezivă şi coerentă, mai aproape de cetăţenii săi şi puternic profilată în plan global.

"Acest deziderat va defini acţiunea României pe perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din 2019", precizează Administraţia Prezidenţială.

În acest context, au fost abordate şi elemente legate de pregătirea Summitului care va avea loc la Sibiu în 2019.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel