EXCLUSIV  Klaus Iohannis - Donald Trump, posibilă întâlnire la Washington

Președintele Klaus  Iohannis va participa în perioada 4 - 6 iunie, în Statele Unite ale Americi, la întâlnirea American Jewish Committee. Dcnews.ro a publicat anterior programul întâlnirii, unde președintele României Klaus Iohannis este propus să primească o medalie de la prestigiosul organism mondial.

În marja întâlnirii respective se lucrează intens pentru o întrevedere neoficială - dar la fel de importantă - între președinte României, Klaus Iohannis, și președintele SUA, Donald Trump.

În cursul lunii aprilie, Administrația Prezidențială de la București, dar și Ambasada SUA, au făcut cunoscut faptul că își doresc o vizită a președintelui Trump, în România, la sfârșitul lunii mai. Președintele Trump se va afla la Bruxelles, la Summitul NATO, și la Taormina, la Reuniunea G7.

S-a sperat că se va găsi timp pentru ca șeful administrației de la Washington să viziteze cele două ancore de stabilitate din flancul estic al lumii occidentale, adică România și Polonia. Se pare că inabilitățile diplomatice și chiar o reticență a anumitor instituții de la București și Washington au împiedicat această vizită.

Citește și: EXCLUSIV Klaus Iohannis, posibilă vizită în SUA la începutul lunii iunie

O întâlnire Iohannis - Trump, chiar foarte limitată în timp și neoficială, ar fi un semnal puternic că Statele Unite au un înteres major în România, interes ce trece dincolo de situația sulfuroasă din Justiția României.

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, nu a putut fi contactată de către redacția DC News pentru a confirma sau infirma această informație.

La rândul său, Ambasada României de la Washington, într-o intervenței telefonică, ne-a comunicat că ambasadorul George Maior se află la o acțiune în capitala SUA, dar va reveni cu un punct de vedere asupra acestui subiect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel