Urmărește emisiunea live


Klaus Iohannis, discurs la ONU: Este o oportunitate! Puteţi conta pe România

Klaus Iohannis, la ONU
Klaus Iohannis, la ONU

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut un discurs de zece minute, la cea de-a 75-a aniversare a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), unde a transmis un mesaj care privește evoluția României.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că cea de-a 75-a aniversare a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) reprezintă o oportunitate pentru intensificarea eforturilor privind punerea în aplicare a pachetului de reformă a ONU şi a transmis că se poate conta pe România în realizarea acestor eforturi.

"Odată cu căderea oribilului regim comunist, acum 30 de ani, ţara mea a pornit pe drumul spre o nouă eră a libertăţii, democraţiei şi prosperităţii. Cortina de Fier a fost înlocuită de hotărârea noastră puternică de a ne re-alătura familiei de valori occidentale şi de a interacţiona deschis cu restul lumii, în baza respectului profund pentru principiile democratice şi statul de drept la nivel internaţional. Astăzi, suntem - cu toţii - profund interconectaţi prin guvernanţa multilaterală şi, mai mult ca oricând, trebuie să apreciem spiritul autentic de cooperare pe care Organizaţia Naţiunilor Unite l-a promovat întotdeauna şi care este indispensabil în găsirea de soluţii eficiente la provocările internaţionale", a spus Iohannis, în cadrul intervenţiei naţionale de la dezbaterile generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU care se desfăşoară la New York.

"Puteţi conta pe România!"

"Cea de-a 75-a aniversare a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în 2020, este o oportunitate ca organizaţia să îşi intensifice eforturile de punere în aplicare a pachetului ambiţios de reformă al secretarului general al ONU, de a moderniza organizaţia şi de a ne asigura că va produce rezultate pentru toţi. Puteţi conta pe România şi pe angajamentul nostru activ în realizarea acestor eforturi ambiţioase", a mai spus Iohannis.

El s-a declarat onorat să se adreseze Adunării Generale şi să prezinte" angajamentul reînnoit al României faţă de multilateralism şi ordinea internaţională bazată pe norme, având Organizaţia Naţiunilor Unite în centrul său".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel