EXCLUSIV  Alfred Bulai, despre Klaus Iohannis: Părintele corectitudinii, la un miting ilegal

Președintele Klaus Iohannis a ieșit la protestele din Piața Universității, în marș spre Piața Victoriei, pentru a manifesta față de Legea grațierii. 

Sociologul Alfred Bulai a afirmat, pentru DCNews, că gestul președintelui ”spune totul despre cum funcționează politica românească. Un miting ilegal. Domnul Iohannis, părintele corectitudinii, participă la un miting neautorizat. E nivelul la care este politica românească și mișcarea civilă.”

El nu crede că protestul a avut culoare politică, dar că există oameni politici în spatele lui. 

PSD este în fața mai multor variante: contra-manifestație, să treacă OUG prin Guvern sau o suspendare a președintelui. Ar mai fi și varianta cu care PSD ne-a obișnuit de la alegerile locale, să nu se implice în conflicte și răspunsuri politice. 

Sociologul Alfred Bulai consideră că toate ar trebui luate în considerare, dar nu în acești termeni: ”Nu-l suspenzi pe președinte că s-a dus la un miting, nu e o încălcare gravă a Constituției.”

Alfred Bulai a explicat că ”Guvernarea trebuie să-și vadă de treabă”. El crede că poate face o manifestație și PSD, dar dacă ”îl țin picioarele”: ”Dacă poate să aducă 500.000.”

Sociologul crede că prezența lui Iohannis este un mesaj politic, doar că este ”o aberație” felul în care a fost transmis: ”E o tembeleală tipic românească. Nu știu în câte locuri se face așa ceva, facem o mișcare neautorizată ca să spunem că dorim repectarea legii”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel