Klaus Iohannis, întrebare cheie: "Mai aveţi bani de pensii?"

Klaus Iohannis a susţinut la ora 18:00 o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut luni, 16 aprilie a.c., ora 18:00, o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni.

Iată principalele declaraţii:

- Temele zilei sunt: Fondurile europene şi pensiile

- "Despre fondurile europene vreau să se înţeleagă ceea ce urmează reprezintă o atenţionare pentru Guvern. Noi dispunem de o finanţare de fonduri de 31,3 miliarde de euro. Din aceşti bani, am folosit 4,9 miliarde ceea ce reprezintă 15,8%. Am trecut mai bine de jumătate din perioadă şi am folosit prea puţin. Sunt date oficiale. Am căutat cele mai noi date atât pe site-ul guvernului cât şi au Comisiei Europene. Ultima postare a Guvernului este din februarie. Nu ştiu de ce Guvernul nu publică date la zi."

- "Noi putem să folosim aprox. 23 de miliarde de euro. Bani în principal pentru politica agricolă dar şi pentru alte fonduri, în sume mai mici. Aceşti bani nu sunt bani pe care ne obligă cineva să îi folosim, ci sunt bani pe care îi putem folosi pentru dezvoltarea României: construcţie autostrăzi, realibilitare, reţele de apă, spitale. Depinde de cei care fac proiecte cum folosim aceşti bani. Noi am folosit 2,2 miliarde de euro. Nici măcar o zecime."

- "Aflăm de la guvernanţii noştri că rata de contractare este de 40% pentru aceşti bani, deci nici măcar pentru jumătate. E foarte târziu! Aceste proiecte trebuie eleborate cu sprijinul ministerelor, al agenţiilor. Avertizarea mea este: Guvernul trebuie să se ocupe mai intens în acest sens. Ar fi păcat să nu folosim aceşti bani care au fost alocaţi României pentru dezvoltare!"

- "Legat de cel de-al doilea subiect, pensiile private. Cei de la PSD se contrazic între ei. O harababură totală! Lumea îşi pune întrebarea: de ce s-a creat această incertitudine? Nu s-au înţeles între ei? Dacă se suspendă Pilonul II, unde se folosesc aceşti bani? Ei trebuie să ne dea un răspuns. Guvernul şi PSD trebuie să răspundă public la două întrebări: Ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii, clar răspicat cu argumente, iar pentru Guvern: Mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului?"

Ieri, preşedintele Iohannis a făcut unele declaraţii despre Pilonul II de pensii, iar referitor la plângerea penală a liderului liberal Ludovic Orban s-a abţinut de la orice fel de comentarii.

Referitor la subiectul zilei, analistul politic Bogdan Chirieac a apreciat că "vom vedea dacă vom mai avea Guvern sau nu până la sfârșitul săptămânii".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel