Klaus Iohannis, criticat de USR înainte de dezbaterea cu jurnaliştii. Iulian Bulai: Încalcă normele care fac o societate normală

Klaus Iohannis FOTO DCNEWS
Klaus Iohannis FOTO DCNEWS

Deputatul USR Iulian Bulai critică modul în care Klaus Iohannis a ales să organizeze dezbaterea cu jurnaliştii de marţi seară şi spune că încalcă normele care fac o societate normală. 

„Într-o democrație funcțională, un politician nu poate alege el singur, nominal, dincolo de instituțiile de presă, jurnaliștii cu care să stea de vorbă. Îl susțin pe președintele Iohannis, îl voi vota în turul 2 și încurajez pe toată lumea să-i ofere votul. În acest moment, cu acest rezultat în primul tur, nu există altă opțiune și în niciun caz Viorica Dăncilă nu e o alegere posibilă pentru România. Asta nu înseamnă însă că nu consider modul de organizare a dezbaterii din această seară drept o încălcare a normelor care fac... normală o societate.

Rolul presei este să fie critică la adresa puterii și a politicienilor, oricine ar fi ei. Datoria unui politician este să se expună chestionării presei, fără a alege pe persoană fizică cine e presa. În spiritul democrației pe care o reprezintă, dl Iohannis (mai exact, stafful său) ar fi trebuit să trimită invitații instituțiilor de presă, în mod cât mai larg și nediscriminatoriu, lăsând la latitudinea acestor instituții nominalizarea ziariștilor care să le reprezinte", a declarat Iulian Bulai, conform stiripesurse.ro. 

Preşedintele şi presa, puteri diferite în stat

"Nu e misiunea unui politician să valideze jurnaliști, alegându-i pe sprânceană, la fel cum nu are dreptul să aleagă la ce întrebări și cui răspunde. Președintele reprezintă o putere în stat, iar presa o alta, ce-a de-a patra, „câinele de pază al democrației", iar aceste puteri trebuie să rămână separate.

Nu mi-am imaginat niciodată că un politician ca dl Iohannis își va dori un spațiu de „dezbatere" aseptic, populat cu ziariști cărora el însuși să le acorde certificate nominale de legitimitate. Fiindcă, la fel ca pe politicieni, pe jurnaliști cei care-i legitimează sunt cetățenii.

Sper că e doar un accident și că, în următorul mandat al dlui Iohannis, vom avea o presă care să slujească cetățenii și nu politicienii", a mai declarat deputatul USR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel