EXCLUSIV  Klaus Iohannis, controversă prezidențiale 2019. Remus Borza: ”Aștept drepturile de autor”. Ipoteză BOMBĂ privind procentele

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Peste 20 de candidați și-au anunțat intenția de a ajunge la Palatul Cotroceni. Deputatul Remus Borza a analizat, la DCNews, campaniile duse până în acest moment de Klaus Iohannis, actualul președinte al României, Dan Barna, candidatul Alianţei 2020 USR-PLUS, și Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale.

Iată analiza lui Remus Borza realizată în cadrul emisiunii „Borza Analytica" de la DCNews:

„România are nevoie de un președinte care să reconcilieze societatea, care să unească națiunea, nu să o dezbine. România are nevoie de un președinte care să transmită mesaje pozitive, să îndemne la reconciliere și dialog, să vegheze la respectarea Constituției și a drepturilor cetățenești, să gireze procesul de reformă și modernizare a statului și a marilor sisteme publice: învățământ, sănătate, administrație. Să medieze de o manieră onestă și constructivă relațiile dintre puterile și instituțiile statului, atunci când constată existența unor conflicte instituționale, ce ar putea afecta stabilitatea socială și creșterea economică. Cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, nicicând clasa politică și însăși societatea românească nu au fost mai dezbinate. La această stare de lucruri și involuție socială și morală a societății românești a contribuit și lipsa unei viziuni unitare, a unui proiect de țară pe care clasa politică de după 1990 trebuia să și-l asume.

Klaus Iohannis: Pentru o Românie normală

În contextul prezidențialelor, relevanți sunt Klaus Iohannis, Dan Barna și Viorica Dăncilă. Actualul președinte are o campanie articulată. Electoratul îl vrea haiduc pe Iohannis. Cineva trebuia să se lupte cu „ciuma roșie", deși maniera în care înțelege să se lupte e una conflictuală, distructivă și ipocrită. Induce o stare de disconfort și de nesiguranță. Tot acest conflict permanent și deschis între Palate, care s-a transformat într-un război de gherilă, nu face decât să sece și ultima resursă de energie din noi. Ne demobilizează și demoralizează ca nație. Vom ajunge un popor de pesimiști și suicidali. În ultima perioadă, am discutat cu mulți oameni de afaceri, cu oameni de dreapta. Mi-au spus că nu-l mai votează pe Iohannis pentru un nou mandat, deoarece i-a dezamăgit.

Sloganul lui Iohannis „Pentru o Românie normală" este unul inspirat. Aștept drepturile de autor. În urmă cu un an, am scris un editorial intitulat „Pentru o Românie normală". Vorbeam despre nevoia de normalitate politică și reformă în România. Toți românii tânjesc după normalitate. Eu cred în această stare de spirit, însă, venind din partea lui Iohannis, e și multă ipocrizie. Raportându-ne la ultimii cinci ani, nu a făcut nimic pentru a impune normalitatea în societatea românească. Sigur că putem avea speranțe în cel de-al doilea mandat al lui Iohannis. La fel cum ne-am făcut speranțe și în cazul lui Băsescu, speranțe care s-au transformat, ulterior, în iluzii și deziluzii.

Dacă e să ne luăm după sondajele de opinie, Iohannis câștigă detașat. Poate să plece în vacanță și să se mai întoarcă la depunerea jurământului pentru cel de-al doilea mandat. În general, sondajele au doza lor de relativitate și o mare forță manipulatoare. Și PSD avea peste 40% în unele sondaje pentru europarlamentare și scorul obținut a fost sub 25%. În realitate, Iohannis ar putea să fie mult mai jos decât arată procentele din sondaje. Dar tocmai acesta este rolul sondajelor: să inducă în opinia publică un anumit rezultat. Ori ideea care trebuie inoculată în mintea românilor este faptul că Iohannis a câștigat cel de-al doilea mandat. Indiferent care ar fi rezultatul real al votului. Pentru că vorba lui Stalin: Contează cine numără, nu cine votează. Ori câtă vreme softul e în mâinile STS, Iohannis nu are de ce să-și facă griji. Serviciile de informații sunt confortabile cu un președinte ca Iohannis, care nu le-a deranjat deloc ploile", a spus Remus Borza.

Rămâneți pe DCNEWS: vor urma analizele lui Remus Borza cu privire la Dan Barna și Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel