EXCLUSIV  Klaus Iohannis confirmă discuțiile cu Viorica Dăncilă pentru comisarii europeni: I-am spus ”foarte rău”

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a confirmat că a avut discuții cu premierul Viorica Dăncilă în legătură cu nominalizarea politicienilor pentru funcția de comisar european. 

Întrebat, la Palatul Cotroceni, miercuri seara, dacă l-a consultat premierul în legătură cu nominalizarea politicienilor pentru funcțiile de comisar european, Klaus Iohannis a răspuns că a avut o discuție, iar Viorica Dăncilă l-a anunțat că o va propune pe Rovana Plumb. În replică, președintele i-a transmis Vioricăi Dăncilă că nu e de acord cu nominalizarea Rovanei Plumb, în funcția de comisar european.

În consecință, premierul l-a anunțat că-l va propune și pe Dan Nica. Nici cu această nominalizare nu a fost de acord președintele, avertizând-o pe Viorica Dăncilă că cei doi s-ar putea să fie respinși în Parlamentul European și România s-ar afla în poziția în care să piardă unul dintre portofoliile importante. 

”Ca să fim foarte sinceri, eu am întrebat-o pe doamna premier `ce faceți cu comisarii, cred că ar trebui să-mi spuneți și mie` și mă anunță că a nominalizat-o pe doamna Rovana Plumb, aceasta având un risc mare să fie picată în PE, la vot. Mi-a răspuns că se mai gândește. După un timp mă anunță că a trimis propunerile pentru Rovana Plumb și Dan Nica. Eu i-am spus: foarte rău. Nu m-a consultat, doar m-a informat. Eu i-am spus că nu este bine așa. Problema este că dacă una dintre nominalizări va pica în PE, o să rămânem în urmă, pentru că-n PE portofoliile se vor împărți la negociere și noi vom fi în faza în care vom ajunge să luăm ce rămâne după negocieri.” a spus președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel