Klaus Iohannis cere să fie retraşi ambasadorii de unde românii au fost umiliți

arhivă foto
arhivă foto

Klaus Iohannis a ținut să facă o cerere către Traian Băsescu, în sensul că ar fi necesar să retragă de la  post toți ambasadorii din țările unde "românii au fost umiliți".

„Este foarte îmbucurător că aproape 400.000 de români au votat în Diasporă, dar este îngrijorător că au fost mii care nu au putut să voteze. Vinovații trebuie să răspundă cu funcția. Îl rog pe președintele încă în funcție să analizeze această situatie și să cheme de pe post toți diplomații care nu au gestionat corespunzător procesul de votare. Să fie retrați ambasadorii de acolo unde românii au fost umiliți", a afirmat Klaus Iohannis într-o conferință de presă de la sediul ACL.

Citește și: KLAUS IOHANNIS PREȘEDINTE Ce spune presa germană despre victoria lui Iohannis

Acesta a mai spus că nu poate să accepte să existe situații unde concentățenii săi să fie tratați cu gaze lacrimogene pentru că vor să voteze.

„Cineva trebuie să suporte consecințele votului catastrofal organizat din diasporă. Guvernul va trebui să analizeze și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați. Vreau să-mi exprim încă o dată respectul pentru românii din diasporă, care au avut nevoie de multe ore ca să voteze, care au înțeles importanța votului lor", a mai spus liderul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel